Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Od razu powiem, że jeżeli chodzi o chemię to moja wiedza jest bardzo podstawowa (i to też ciut na wyrost powiedziane) - jedyne co mi się udało kiedyś to zrobienie metkata, ale "yield" był śmiechowy i zanieczyszczenia masakryczne.
Natomiast szybko się uczę i myślałem o demetylacji tramadolu "in vitro", gdyż niestety jestem "słabym metabolizerem" i tramal powoduje u mnie więcej "bleee..." niż mniam, chyba że zrobię dużą przerwę (na codzień jestem na BPR to w ogóle odpada) i wezmę mało. Ale to powoduje tylko wkv..enie i tzw. "efekt niedoćpania". Kiedyś, dawno temu, miałem dostęp do ODMT (jako że byłem ...właścicielem jedynego w PL sklepu który to oferował ;)) i była to REWELACYJNA substancja. Zero "brudu" lepsza wydajność itd. itp.
W sieci znalazłem coś takiego i nawet zrobiłem mały "research" dot. potrzebnych odczynników, z których większość to kwestie groszowe (poza DIBALH) ale nie wiem jaki potrzebny byłby do tego wszystkiego sprzęt, wiedza itd.
Chodzi mi o przepis z tego forum:
https://chemistry.mdma.ch/hiveboard/met ... 29163.html - rozmowa o demetylacji tramadolu
12 post, autor: Pimpo, oczywiście acetylacja mnie nie interesowała by
Jakby ktoś mógł to "przetłumaczyć" (nie chodzi mi o tłumaczenie z EN na PL, tu nie ma problemu - z zawodu jestem tłumaczem ;)) na ludzki język, co by było potrzebne? jakie narzędzia? jaki czas? koszty?
...a tak swoją drogą dla mnie jako laika bardzo dziwne wydaje się, że demetylacja TRM do ODMT jest taka skomplikowana a co jeszcze bardziej mnie dziwi to fakt, że firmy farmaceutyczne nie wprowadziły nigdy ODMT jako produktu.
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
The dream is gone
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?