• 6 / / 0
Jakiś czas temu (ok. rok temu) badacze odkryli że środek Tideglusib przechodzący obecnie testy czy nadaje się do leczenia Alzheimera potrafi pobudzić zębine do odbudowy. Dzieje się tak przez inhibicje GSK-3 który miedzy innymi hamuje wzrost zębów, podobnie jak np. MAO nie przepuszcza DMT przez układ pokarmowy. W praktyce wygląda to tak, że środek rozpuszcza się w DMSO, w roztworze nasącza się małe "plomby" z kolagenu(tampon) i umieszcza w ubytek w zębie, zalecane jest również użycie jakiegoś scalacza-"lakieru" ale zapomniałem jak się zwał. Podczas badań na myszach, po 6 tygodniach zęby zostały całkowicie odbudowane. Teraz pytanie - czy ktoś miał z tym do czynienia? Nie chodzi w sumie o rzetelność chociaż to po części też, ale jestem przekonany w 99% że to jest legit, bardziej pytam dlatego, że nigdzie nie mogę się doszukać ile substancji rozpuścić w jakiej ilości rozpuszczalnika żeby było to skuteczne... Rozpuszczalność Tideglusib w DMSO wynosi ok. 1mg/1ml, z czego tideglusib jest dostępny na necie po ok. 600zl/50mg. Myśle, że to bomba z forsą jak chuj, jeśliby to faktycznie na mnie zadziałało to wystarczy dogadać się z jakimś dentystą i już nie musze pracować do końca życia ;p
Newsy
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.

„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze

Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.