• 6 / / 0
Jakiś czas temu (ok. rok temu) badacze odkryli że środek Tideglusib przechodzący obecnie testy czy nadaje się do leczenia Alzheimera potrafi pobudzić zębine do odbudowy. Dzieje się tak przez inhibicje GSK-3 który miedzy innymi hamuje wzrost zębów, podobnie jak np. MAO nie przepuszcza DMT przez układ pokarmowy. W praktyce wygląda to tak, że środek rozpuszcza się w DMSO, w roztworze nasącza się małe "plomby" z kolagenu(tampon) i umieszcza w ubytek w zębie, zalecane jest również użycie jakiegoś scalacza-"lakieru" ale zapomniałem jak się zwał. Podczas badań na myszach, po 6 tygodniach zęby zostały całkowicie odbudowane. Teraz pytanie - czy ktoś miał z tym do czynienia? Nie chodzi w sumie o rzetelność chociaż to po części też, ale jestem przekonany w 99% że to jest legit, bardziej pytam dlatego, że nigdzie nie mogę się doszukać ile substancji rozpuścić w jakiej ilości rozpuszczalnika żeby było to skuteczne... Rozpuszczalność Tideglusib w DMSO wynosi ok. 1mg/1ml, z czego tideglusib jest dostępny na necie po ok. 600zl/50mg. Myśle, że to bomba z forsą jak chuj, jeśliby to faktycznie na mnie zadziałało to wystarczy dogadać się z jakimś dentystą i już nie musze pracować do końca życia ;p
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.