Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2394 / 654 / 0
Krótka piłka. Jadam morfine zawsze po 300mg . jest to dla mnie dawka satysfakconująca co prawda bez bez pierdulnięnia ale trzyma długo i jest mi fajnie. Ostatnio dostęp do morfi chwili mi się skończył a mam dostęp do tramadolu. Teraz pytaniczy między tymi substancjami zachodzi wgl jakaś zależnośc i jeśli ma tolerkę na morfę to znaczy że mam tolerkę roniwerz na trama ?? W teorii ile Tramalu P.o to 300mg morfiny p.o .. [Strach wynika z tego że przed morfiną waliłem dawki kody astronomiczne wręcz niekiedyy po 10 opakowań. potem się przeżuciłęm na morfe i po jakis 2 latach byłem zmuszony jeden raz koedine wziąść- walnąłem 7,5 paczki ( thiocodinu )
zakłądając że dalej mam tolerkę jaka miałem albo jeszcze wyższaą i mało o nie zszedłem ... Z tąd moje pytanie

= Mm Tramala Combo ale to sie podobno ekstrakcje robi dokladnie tak samo jak z antkiem tak ??. Dziękuje z góry za odp
  • 502 / 40 / 0
@up oczywiście, że występuje tolerancja krzyżowa między morfiną a tramadolem, wg tego https://en.wikipedia.org/wiki/Equianalgesic 10 mg majki = 100 mg Tramalu
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.