...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 38 / 1 / 0
Po 6 lat cpania naszedl czas by powiedziec dość !
Jednak wjebałem się konkretnie psychosytmulanty.
Najgorsze jest to poczucie nudy cos takiego ,ze nie moge sobie usiedziec w miejscu czy ktoś też tak miał ? Jak z tym walczyć ?
  • 326 / 13 / 0
Przede wszystkim gratuluję podjęcia dobrej decyzji. Najważniejsze to uświadomić sobie, że stimy to gówno (a najlepiej wszystko, ale to nie o tym mowa). Hmm, mówisz o nudzie, najważniejsze to wypełnić czas i swoje życie czymś co nie pozwoli Ci myśleć o przyjebaniu, a tak jest i jeszcze długo będzie, może nawet na zawsze. Zastanów się co Cię interesuje, może zaniedbałeś przez dragi jakieś swoje dawne zainteresowania, znajomości? Na to Ci nie odpowiem, każdy jest inny i musi sam znaleźć receptę. W każdym razie myślę, że najważniejsze jest kilka rzeczy - zrozumieć, że to gówno i szczerze przyznać przed sobą, że nie chce się więcej brać + znaleźć swoje czasowypełniacze i nie pozwolić sobie na nudę (hobby, dziewczyna, cokolwiek) + szybko odpychać pojawiające się myśli o przyjebaniu i zastępować je czymś innym + opcjonalnie można zacząć "ćpać nie ćpanie" (zauważyłem, że niektóre osoby z ćpania przerzucają się właśnie na ćpanie nie ćpania, czyli zaczynają maniakalnie myśleć o tym jak długo są czyści i to motywuje je jakoś tam do wytrwania w postanowieniu).
Warto też zastanowić się jaka jest przyczyna Twojego uzależnienia, jaki jest powód sięgania po stimy i zdusić to w zarodku. Może właśnie brak bodźców z zewnątrz? Zapewnienie sobie emocji, których brakuje w życiu? Na to już musisz sobie sam odpowiedzieć, powodzonka!
  • 38 / 1 / 0
Od czasu kiedy napisałem tego posta ćpam zdecydowanie mniej. Teraz mam postanowienie noworoczne. Rzucam wszystkie stimy na amen. Bede tutaj pisal jak mi idzie.
Moze macie jakies rady ?
Ja zajmuje sie biznesem chce zarabiac kase. Mam jakies tam pasje wiec zajme sie nimi

Scalono. | STR88

Poza tym po jakims tygodniu czystosci planuje wrocic na terapie indywidualna
  • 117 / 8 / 0
Tak, mam radę - jeżeli chcesz naprawdę wszystko rzucić i już do tego nie wracać to z forum też powinieneś zniknąć dla własnego bezpieczeństwa. Dzienniczek rób sobie indywidualnie, albo wraz z terapeutą, ale naprawdę nie ma sensu tutaj przebywać, jeżeli chcesz skończyć z ćpaniem.

Nie odbieraj tego jako atak, czy coś, po prostu taka rada ode mnie, bo sam już wiele razy próbowałem rzucać dragi i mimo to zawsze wracałem właśnie przez to, że ciągle czytałem to forum. Myślę, że wiele osób to potwierdzi. Są też nieliczni jak Blu, którym udało się rzucić i już nie wracać do nałogu, jednocześnie cały czas udzielając się na forum, ale to są wyjątki. Zdecydowana większość uzależnionych robi sobie tylko ciśnienie przez to forum, nawet udzielając się tylko w dziale Detox. Walka z nałogiem to nie tylko zaprzestanie ćpania, ale przede wszystkim zmiana wszystkich dotychczasowych nawyków, a to forum jest katalizatorem do dalszego ćpania.
Powodzenia!
Uwaga! Użytkownik MaxStereo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 542 / 37 / 0
ojojoj zakłądanie tematów, głośne deklaracej i wogóle obnoszenie się z tym czesto wygląda to tak, ze krowa ktora glosno muczy mało mleka daje.
  • 775 / 120 / 0
Ja idę niedługo na odwyk, ale nie zakładam, ze wszytsko rzucę. Na razie może na kilka miesięcy, a potem zobaczymy. Wolę stawiać małe cele i je realizować niż później się denerwować na siebie, że nie dotrzymuję postanowień. Tak więc na razie wyeliminowanie najgorszych rzeczy z jadłospisu. A ostatecznie chciałbym osiągnąć stan, w którym do szczęścia wystarczy mi piwko dwa razy w tygodniu, okazyjny kwas raz na miesiąc i MDMA raz na pół roku ;)
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 1957 / 230 / 0
26 grudnia 2017TheMan13 pisze:
poczucie nudy cos takiego ,ze nie moge sobie usiedziec w miejscu czy ktoś też tak miał ? Jak z tym walczyć ?
Ja należę do ludzi inteligentnych pod tym względem czyt. nigdy się nie nudzę. Ale jeśli byłbym na twoim miejscu, to poszedłbym pobiegłbym do lasu, pobiegać. Elo.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / 5 / 0
MaxStereo pisze:
Tak, mam radę - jeżeli chcesz naprawdę wszystko rzucić i już do tego nie wracać to z forum też powinieneś zniknąć dla własnego bezpieczeństwa. Dzienniczek rób sobie indywidualnie, albo wraz z terapeutą, ale naprawdę nie ma sensu tutaj przebywać, jeżeli chcesz skończyć z ćpaniem.

Nie odbieraj tego jako atak, czy coś, po prostu taka rada ode mnie, bo sam już wiele razy próbowałem rzucać dragi i mimo to zawsze wracałem właśnie przez to, że ciągle czytałem to forum. Myślę, że wiele osób to potwierdzi. Są też nieliczni jak Blu, którym udało się rzucić i już nie wracać do nałogu, jednocześnie cały czas udzielając się na forum, ale to są wyjątki. Zdecydowana większość uzależnionych robi sobie tylko ciśnienie przez to forum, nawet udzielając się tylko w dziale Detox. Walka z nałogiem to nie tylko zaprzestanie ćpania, ale przede wszystkim zmiana wszystkich dotychczasowych nawyków, a to forum jest katalizatorem do dalszego ćpania.
Powodzenia!
Sluszne uwagi samo niecpanie to nie wszystko, wiem z doswiadczenia ze abstynencja na,,duposcisku,, u mnie przynajmniej konczy sie siwym dymem
Uwaga! Użytkownik jachcetakzyc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 316 / 0
Jak ktoś wcześniej wspomniał - podjęcie słusznej decyzji to ważny krok. Kolejnym ważnym aspektem jest dobre nastawienie. Oczywiście, samo dobre nastawienie nie zapobiegnie żadnym negatywnym sytuacjom, które mogą się Ci przytrafić, i przez które będziesz miał chęć przyjebać. Pomoże Ci sobie z nimi radzić, ale im nie zapobiegnie. Samym nastawieniem nie dokonasz też żadnych zmian, bo zmiany dokonują się dzięki wysiłkowi, a rezultaty nigdy nie kłamią. Można się złościć, tupać nóżką, wymyślać coraz bardziej pokręcone wymówki dla swojej słabości, ale prawda to zawsze prawda.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 375 / 102 / 0
Mózgi osób ćpających działają w ten sposób, że chcemy żeby nagroda pojawiła się jak najszybciej bez wysiłku. Mam być przyjemnie/ nie boleć już w tej chwili. Mi się wydaje, że na przykład mój brak cierpliwości w ogóle spowodował, że to się ładnie zaczęło komponować z tym że miałam przyjemność po opio tu i teraz. Teraz trzeba przestawić ten mózg w ten sposób, żeby potrafił czekać na przyjemności (inne niż ćpanie) i żeby też musiał na nie zapracować w jakiś sposób, właśnie poprzez wysiłek jaki by on nie był.
Uwaga! Użytkownik drmjp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.