Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 124 / 47 / 0
Nie mam tu bynajmniej na myśli userów, którzy z własnej woli i świadomie zażywają jakiekolwiek substancje psychoaktywne, ale niewinnych ludzi. Śledząc watek nowych RC opioidów na rynku zastanowiła mnie pewna sytuacja. Śmiertelne trucizny w postaci fentanylu i jego pochodnych są niezwykle łatwo dostępne. Co się stanie jeśli wpadną w ręce jakiegoś socjopaty? Przecież takie substancje maja ogromny potencjał śmiercionośny. Wystarczy, że jakiś debil zrobi roztwór np 20% jakiejś pochodnej fentanylu i rozpyli to gdzieś w miejscu publiczny, typu galeria handlowa czy teatr (przypomniała mi się sytuacja z 2002 r. gdzie Rosjanie użyli pochodnej fenta do odbicia zakładników, (lub tak twierdzili jak to ruscy) gdzie było mnóstwo ofiar śmiertelnych. Czy waszym zdaniem vendorzy powinni (jeśli nie w imię dobra innych ludzi- w co wątpię, bo to raczej materialistyczne kanalie) , ale dla ochrony własnych interesów (mogą być oskarżeni o współudział w akcie terroryzmu) zrezygnować ze sprzedaży takich substancji? Taka kwestia mi się nasunęła ostatnio. Przecież niektóre z tych związków są śmiertelne w dawce ok 5mg dla człowieka bez tolerancji.
  • 9701 / 1913 / 2
To chyba by Ci musial taki chlop to wcisnac jako lek na alergie.
Ile z tego co on rozpyli dotrze stricte do ciebie?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1887 / 204 / 0
Ja już dawno miałem takie pomysły, więc zluzuj poślady xD

Jak coś złego to nie ja %-D
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 538 / 66 / 0
Z moją tolerką to może i bym przeżył i jeszcze się porządnie nagrzał <3
This world makes us sick
Listen man, we are the night
Raise them now, bongs and knives

Biore: :pacman: :strzykawka: :papieros: :lsd: :wino: :ghb: :kreska: :nos: :hel:
  • 694 / 70 / 0
UWAGA. ŚMIERTELNIE TRUJĄCE MACZANKI 1:50 KRĄŻĄ PO NASZYM KRAJU! TWOJE DZIECI SĄ W NIEBEZPIECZEŃSTWIE!
BKiHKAL - Beta Ketones I Have Known And Loved: Fuck You α-PVP %-D
  • 77 / 11 / 0
To, co sprzedają vendorzy nie nadaje się do rozpylenia. Również, nikt ich nie oskarży o współudział w akcie terroryzmu.

To co rosjanie rozpylali, to nie był ten sam związek co sprzedają vendorzy.
  • 5383 / 990 / 0
Oj Koziełło , wracaj do ginekologii i numizmatyki :-)
Wiecej o nowych rc opio i gdzie to zmierza : pisaliśmy tutaj.

Kurestwe, jest wysyłanie sampli rc opio jako maczanki.

plan-nowelizacji-ustawy-2016-2017-t47757-20.html
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1887 / 204 / 0
Przecież tym Czarodziejem to nawet zabić się nie da XDD

Co to za opio co nie można po nim zdechnąć
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 5383 / 990 / 0
No ale kiedys , kiedys :D dalo sie oj dalo.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 33 / 1 / 0
Jak bedzie chcial to zamiast rc wezmie noz kalacha albo bombe takze narzedzi jest duzo
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.