Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 19 / / 0
Potrzebuje takiej rady, sposobu o ile jest, żeby szybko zmniejszyć tolerancję na benzo.
  • 403 / 79 / 0
Zrób sobie przerwę od benzo, na objawy odstawienne weź lamotrygine
  • 2932 / 243 / 0
[mention]josef[/mention] lamotrygina bardziej na dwubiegunówkę jest, nie spotkałem się jeszcze aby ktoś ją polecał na schodzenie z benzo. Chociaż na wiki jest napisane że zbija glutaminian i jest stosowana do leczenia napadów padaczkowych, może to działanie miałeś na myśli ?

[mention]mefiuxa[/mention] jak jesteś w ciągu to możesz nawet na cold turkey zjechać (no dobra, dwa-trzy dni redukcji do zera są lepszym pomysłem) i brać dziennie 150mg pregabaliny. U mnie nie dość że uratowała resztki mózgu przed obłędem kasując praktycznie wszystkie efekty z odbicia do tego stopnia że mogłem normalnie funkcjonować (chociaż sam fakt że to potrafi być tak skutecznie sprawił że byłem w większym szoku przez moment niż tego fundowanego przez CT samo z siebie %-D) to jeszcze brana razem z benzo (też 150mg/d) wydaje się spowalniać wzrost tolerancji na bdz (choć to może być kwestia osobnicza). Drugą sprawą są doniesienia (także z Hypka) że odstawka pregabaliny jest niewiele lżejsza niż odstawka benzo, jednak u siebie tego nie zauważyłem a jestem lękowcem więc wyczulony na takie rzeczy.
Dawny nick: tur3k
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.