Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 356 / 7 / 0
zarzuty
Nieprzeczytany post autor: koziq321 »
mam sprawe o udzielenie koledze srodka legalnego psychoaktywnego czym spowodowałem wizyte tego człowieka w szpitalu bo przedawkował (sam bez mojej wiedzy na co mam kilku świadków) i mam za to sprawe . na sprawie sciemniłem że lecze sie psychiatrycznie i mam skierowanie na badania psychologiczne i psychiatryczne . co zrobić żeby wykrecić sie od paki ? udawac debila czy lepiej nie ? ma ktoś jakieś doswiadczenie >? typ wyszedł z szpitala i zadnych trwałych urazów . ale naściemniał w sądzie że nbie wiedział co bierze itp i ze to moja wina
  • 3201 / 388 / 0
Re: zarzuty
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Udawanie czuba raczej nie zadziała. Są jakieś dowody na to udzielanie poza zeznaniami tego "kolegi"?
  • 356 / 7 / 0
no ja sie przyznałem bo nie było raczej sposobu żeby sie wykręcić ze nic nie wiem na ten temat . ale mam świadków że przedawkował wielo wielo wielokrotnie znając dawkowanie substancji
  • 3201 / 388 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
A co, były jakieś jednoznaczne smsy albo inni świadkowie, którzy zeznali że ty mu udzieliłeś? Zawsze mogłeś odmówić złożenia zeznań. Teraz to raczej na 100% zostaniesz skazany, to czy możesz liczyć na zawiasy to się adwokata zapytaj.
  • 404 / 40 / 0
28 października 2017koziq321 pisze:
no ja sie przyznałem bo nie było raczej sposobu żeby sie wykręcić ze nic nie wiem na ten temat . ale mam świadków że przedawkował wielo wielo wielokrotnie znając dawkowanie substancji
Lepiej by było,gdybyś się nie przyznał,a twoi świadkowie zeznali,że on ta substancje przyniósł sam i np częstował...W Polskim sądzie,jak masz świadków,którzy potwierdzą twoje zeznania to chuja ci zrobią,ale świadkowie musza,być rozgarnięci,bo prokurator będzie przesłuchiwał każdego osobno i szczególnie do świadków będzie walił kit,że koledzy zeznali,że to ty mu dałeś,udostępniłeś i niestety wiele pryszczy pęka,mówi prawdę i jeszcze wszyscy mają przyjebane za składanie fałszywych zeznań.
  • 132 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kermitt »
a co to za środek?
rozumiem sprawa z art. 160 k.k.?
  • 901 / 11 / 120
Nieprzeczytany post autor: unknown »
Podstawowa zasada: nigdy się nie przyznawać
załoga [H] ----> złapać mnie można tylko na czacie w knajpie ----> unknown
  • 356 / 7 / 0
mieli wiadomości itp bo zabrali mu telefon potem mi komputer i telefon . ciężko by sie było wyprzeć całkowicie . ale mam dwóch świadków którzy potwierdzą ze wiedział co to jest i jak sie dawkuje
  • 356 / 7 / 0
komp zaszyfrowany true cryptem to znaleźli tylko nielegalny windows i nic poza tym . oby kompa oddali jak myslicie?
  • 77 / 11 / 0
To, że masz świadków na to, że on wiedział, co to jest nie ma żadnego znaczenia. Też, że on mówi, że nie wiedział, co to jest nie ma znaczenia również. Również to, że środek był legalny nie ma znaczenia. Liczy się głównie to, że mu udzieliłeś środka psychoaktywnego a on przedawkował i też to, że się do tego przyznałeś. To, że nie ma trwałego uszczerbku na zdrowiu jest na plus.

Udzielanie środków psychoaktywnych jest bardzo ryzykowne ponieważ narkotyki na kogoś mogą źle zadziałać, lub ktoś może przedawkować, w ten sposób najlepiej nie udzielać nic nikomu i zażywać samemu. Tak samo z dilowaniem, kary są srogie.

Za udzielanie substancji psychotropowych są 3 lata. Jeśli dana osoba przedawkowała, to może się otrzeć o zawiasy - trudno powiedzieć. Musiał byś argumentować, że masz prace, rodzine, brak wyroków to może wtedy. A może sąd pójdzie na rękę i Ci wlepią rok w zawieszeniu na 2 lata lub nawet mniej. To na prawde zależy od sądu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.