Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 581 / 78 / 0
Czy ktoś ma doświadczenie z magazynami self storage? Jak wyglada bezpieczeństwo przy tego typu usłudze? Zdarzają się jakieś kontrole z czworonogami?
Uwaga! Użytkownik MrMagnificus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 619 / 45 / 0
Też o tym myślałem i nie wiem - ktoś wie jakie dane podajemy przy wykupie skrzynki?
  • 77 / 11 / 0
Ja raz trzymałem zioło przez 3 lata, zapomniałem, że tam jest i nie było żadnej kontroli / psów niuchaczy. Tak nawiasem, to było bardzo duże self-storage, poza tym wszystkie są pozamykane, więc żeby przeszukać z psami to by musieli wszystko otwierać i by to zajęło wieki bo pomieszczeń było tysiące. Tym bardziej, że by szukali miesiącami i by nic nie znaleźli. Dopóki nie mają cynku, że w danej skrytce coś jest, to nie będą szukać.
  • 39 / 14 / 0
24 października 2017ravez pisze:
Też o tym myślałem i nie wiem - ktoś wie jakie dane podajemy przy wykupie skrzynki?
Wszystkie dane - spisują z dowodu. Podpisujesz umowę na pokrycie kosztów przywiezienia pod wskazany adres jeśli wymówią Ci umowę z Twojej winy (nie płacisz)
pisz... pisz.. czasem nawet czytam: ala1ma@Safe-mail.net
  • 619 / 45 / 0
Jak spisują dowód to pewnie też jest prowadzony jakiś centralny rejestr i w razie co policja może łatwo odszukać gdzie jest nasz magazyn.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.