Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam.
Mieszkałem w Paryżu przez 5 lat. Od 4 lat zaczęło się od kodeiny, potem tramadol, odwyk,na odwyku metadon (który przedawkowywałem),odstawili mi metadon i zaczeli dafać buprę w dawkach po 24 mg. Na dodatek wciągałem ją przez nos. Jestem obecnie w Polsce i nie biorę już nic od 2 tygodni,ale mam takie mrowienie w nogach z tyłu za kolanami ,że ciężko to wytrzymać. Są na to jakieś leki ? Z góry dzięki za odpowiedź.
  • 2116 / 631 / 0
Ten temat w troszkę innych słowach był wielokrotnie poruszany na forum, szczególnie w wątkach o buprenorfinie. B. wcale nie jest taka łatwa do odstawienia, a skręt po niej (tak, buprenorfina po długim zażywaniu również wywołuje skręty, i to można zdziwić się jakie skoro biorąc B czuliśmy się "tylko" normalnie, a nie nagrzani) potrafi ciągnąć się miesiącami.

Leki - musiałbyś wziąć opio, a to nie wchodzi w grę, jak rozumiem. ;-) Zostają Ci chłodzące lub przecwbólowe żele do nóg (szczególnie popularne w sezonie letnim) zawierające składniki sprzyjające dobremu ukrwieniu nóżek oraz gorące kąpiele (BARDZO polecam), dobrze też jest "rozchodzić" sobie skręt. U mnie objawy dotyczące nóg stają się wtedy mniej dokuczliwe, mniej wybijające się na pierwszy plan. Jeśli masz jak, to kup ketoprofen w żelu i stosuj, w Polsce obecnie jest niestety na Rp.

Powodzenia. Wykonałeś nad sobą sporo pracy i warto teraz przetrzymać problemy z nogami.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
ODPOWIEDZ
Newsy
TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie

Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.

Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia

Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.

Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?

Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?