...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3 / 1 / 0
Witam, od jakiegoś czasu samodzielnie schodzę z Tramalu zaczynałem od dawki 1200 mg na dzień, obecnie biorę już "tylko" :) 500 mg, czyli idę do przodu.
Niestety o ile daje sobię radę jakoś z ogólnym samopoczuciem za pomocą Afobamu, (biore też od lat SSRI ostatnie 2 lata wenafleksynę) to koszmarnie daje mi się we znaki ból łydek.
Bolą cały dzień. Dotychczas zagłuszałem skutecznie ten ból Ketanolem Duo 150 mg. Niestety przy porannym wzięciu działa on góra do 15-tej , a nie chce go naduzywać co by kompletnie żołądka nie rozwalić (osłonowo biorę Controloc Control) . Mam prośbę może ma ktoś jakieś rady farmaceutyczne na ból nóg?? Próbowałem leku baclofen, ale nie specjalnie pomaga? Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi.
Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik bartix3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12882 / 2513 / 0
Mi nieopioidowe leki przeciwbólowe nigdy na ból nóg na skręcie nie pomagały.
Słyszałem, że dość dobrze sprawdzają się pregabalina i lidokaina
  • 657 / 93 / 0
może jakiś diclofenac albo nimesil, nimesil na pewno działa przy bólu typu mocne stłuczenie stopy, bo dawał mi żyć ostatnio w miare komfortowo pomimo kontuzji, ale czy na skrętowe bóle pomoże nie wiem, no i to na recepte jest
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / 1 / 0
No włąsnie kwestia recepty to w moim przypadku to nie problem. Dlatego mam spore zapasy Tramalu, ketonalu 150mg, Afobamu, relanium, betaclofenu, Onirexu.
Normalnie jakoś bym z tym bólem sobie radził, ale niestety muszę codziennie chodzic do pracy, pracuje umysłowo, skupienie sie przy takim bólu to masakra. Nie mogę się zapierdzielic za pomoca benzo, chlorptoixenu, zolpidemem i przespać najgorszy okres. Zatem stosuje najwiekszą dawkę Ketonalu, ale jednocześnie biorę już Tramal (powoli zmiejszam), Ketonal 150mg, Afobam 1mg, Effectin 225 mg, baclofen, Controloc. Mix Tramal + Ketanol dosyc mocno poniewiera żołądek i dlatego poszukuje porad na jakąś alternatywę
Uwaga! Użytkownik bartix3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca

Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.

Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.