Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Cześć!

Natrafiłem przed chwilą na stronę kat (sors) na której reklamują tabletki w skład których wchodzi mix naturalnych stymulantów.
Ich działanie ma odpowiadać temu po spożyciu MDMA z wyjątkiem skutków ubocznych których ponoć nie doświadczymy.
Czy ktoś miał już z tym specyfikiem do czynienia i może powiedzieć coś więcej, bo jestem sceptyczny do informacji zawartych na ich stronie.

Pozdrawiam.
  • 610 / 29 / 0
Skoro rzekomo wszystko działa tak samo z wyjątkiem skutków ubocznych to chyba coś tu nie gra nie? Wszelkie ''analogi'' czy legalne zamienniki nie będą działać tak jak oryginał i niestety trzeba się z tym pogodzić, już lepiej się zająć ogarnianiem porządnej emki ;) Ale sam nie próbowałem tego specyfiku, ale z tego co czytam to chyba nie warto
  • 1316 / 234 / 0
Wymień trzy legalne naturalne stymulanty, które nie są kofeiną.

Opis brzmi dokładnie jak "spice gold", tylko zamiast miarihuany dali MDMA...
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 306 / 15 / 0
To brzmi gorzej niż źle -działanie jak MDMA, bez skutow ubocznych(jak mozna w cos takiego uwierzyć chociaz trochę %-D)
  • 172 / 12 / 0
  • 55 / 10 / 0
Może trochę się spóźniłem, ale wiem o co Ci chodzi. Przeglądałem ostatnio holnderskie smartshopy, jak patrzyłem na cenę kratomu i wystarczy, że spojrzysz w skład. Większość tych roślinek, ma oddzielne wątki tutaj i jedne działają, a drugie na granicy placebo. Faktem jest, że dużo bardziej opłaca się kupować ekstrakty, bądź same rośliny/korzenie roślin oddzielnie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.