Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 196 / 3 / 0
Jakie znacie Lizergamidy (mogą być inne psychodeliki) o falowym działaniu ?

Od siebie mogę napisać że ETH-LAD podziałał na mnie falowo, raz po raz uderzając w psychikę,
tłocząc w niej setki myśli w pare sekund, by potem odpuścić na chwil kilka,
dajac czas na przetrawienie tego co sie właśnie stało ;)
:yay:
  • 365 / 2 / 0
Chyba prościej byłoby spytać, jakie znacie psychodeliki które NIE działają falowo ;-)
  • 45 / 2 / 0
Faktycznie większość których próbowałem działała falowo. Chyba że faza była ciężka i siedziało praktycznie bez przerwy.
Właśnie mi się przypomniała typowa sytuacja z tripów z ziomkiem. "Ej chyba już schodzi, teraz lajtowo", żeby znowu kilka minut później przyjebać ze wzmocnioną siłą :D
  • 3455 / 1120 / 0
To wszystko co się dzieje na fazie zależy IMO od emocjonalności, kolorytu wydarzeń/wrażeń, poziomów lęku i stresu.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 683 / 112 / 0
06 kwietnia 2017bamboa pisze:
Chyba prościej byłoby spytać, jakie znacie psychodeliki które NIE działają falowo ;-)
DPT. Żadnego falowania nigdy na tym związku nigdy nie doświadczyłem.

Sniff, po ok. 15 - 20 minutach zaczyna działać, potem godzina - maks. półtorej constans fazy. Po tym czasie stopniowo wracasz do normalności.

Falowe działanie w moim przypadku to domena lizergamidów, rzadziej tryptamin - faktycznie przy mniejszych ilościach (+- 100 ug) często doświadczałem takich krótkotrwałych momentów trzeźwości. Raz na dłuższy czas totalnie wytrzeźwiałem, z uwagi na dość niecodzienną przygodę jaka mi się przytrafiła na tripie (ponoć prawilne LSD-25 to było). Do dzisiaj nie potrafię znaleźć wytłumaczenia, skąd ta dłuższa (czasu nie mierzyłem, ale spokojnie ponad godzinę mogło to trwać) dziura trzeźwości w całym doświadczeniu.
Ekonomiczna i technologiczna struktura społeczeństwa jest o wiele ważniejsza od jego struktury politycznej w
wyznaczaniu stylu życia przeciętnego człowieka
---
Natural Born Sociopath
  • 4919 / 858 / 0
Tryptaminy 4xx nigdy nie dzialaly na mnie falowo. 4h0-met, 4ho-MiPT, 4aco-met.
  • 3649 / 995 / 2
5-meo-mipt działał falowo ;p

co do Lizerków, to się zgodzę:

mix 1P-LSD z ALD-52 to najpierw w wejście w mindfucka, potem wyjebka, ocknięcie się, żeby się odlać, albo przejąć tym, że się nie jest nie jest, potem znowu wyjebka i tak dalej, aż do ich zniknięcia

po 2C-P też były fale i to niezłe, ale jak dla mnie bez problemu do kontroli
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 2001 / 492 / 0
Każdy silny psychodelik może mieć takie działanie. Wystarczy, że w jednej chwili pojawi się dużo bodźców i już jest takie wrażenie przeładowania, że mózg wydaje się nie wytrzymywać. Bardzo dużo zależy od set & setting.
  • 684 / 154 / 1
Fale to chuj, ale jak stracisz świadomość na peaku na chwilę żeby zaraz ją odzyskać będąc w innym miejscu, to jest bezcenne :)

Co do falowego działania, to zgadzam się z Aizenem, na mnie różne psychodeliki zawsze działają falowo, nawet na większych dawkach tryptamin uświadczyłem stan przechodzenia z psychodelii do trzeźwości i z powrotem do psychodelii.
  • 605 / 156 / 0
A wie ktoś czym to jest spowodowane? Bo raczej nie sinusoidalnymi zmianami stężenia drugu w receptorach.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.