Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
"Rutyna to rzecz zgubna "
a co do pilokarpiny - próbowało się załatwić u osoby, która moc wystawiania recept posiada. rozmowa nie zakończyła się zbyt dobrze - ogólnie pojazd, że jest to lek konkretnie działający na jaskrę i nie jest to obojętne dla "zdrowego" oka, komentarze typu: się chce ćpania to się powinno skutki znosić.
ma ktoś może info na temat stosowania pilokarpiny NIE u chorych na jaskrę, a u chorych na przewlekłe powiększenie źrenic? :D
Na suche piekące i zmęczone ciągiem oczy polecam Optrex ActiMist
Prawie natychmiast po użyciu czuć ulgę
Kosztuje jakoś że 30zł
Na zmniejszenie źrenic też tylko opio mi przychodzi do głowy
Na zmniejszenie źrenic czytałam, że piracetam, ale nie mogę potwierdzić prawdziwości tej informacji.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.