Ostatnio czytałem że działanie niektórych narkotyków można wzmocnić działaniem leków poprawiających metabolizm mózgu (np. Biotropil). Jest tu ktoś zorientowany w tej kwestii? Działanie jest dużo lepsze? Może aż za dobre? Zgaduję że skoro przyspiesza metabolizm mózgu to pewnie sam lot trwa krócej? I czy to ryzykowne?
Wyczytałem też że mefedron reaguje z receptorami serotoninowymi i dopaminowymi. Jest jakiś sposób na zregenerowanie tych receptorów?
Pozdrawiam ;-)
I kolejna ciekawostka. Kiedyś wziąłem baklofen i standardową dla mnie dawkę mewy (300) oralnie. Weszło szybciej i bardzo mocno, na granicy przedawkowania. Zdziwiłem się. baklofen ogólnie zmniejsza dawkowanie stymulantów - na oko obstawiam, że o 1/3, 1/4 (U MNIE). W sumie nie miałem pojęcia do dzisiaj, co tu się zrobiło, ale przypadkiem znalazłem fajną publikację (chociaż szukałem czego innego :D).
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4419710
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała. Można przecież załadować w siebie tyrozynę z rana lub jej acetylowaną formę (N-alt). Teoretycznie 5-htp też mogłoby pomóc przy mefedronie (przy stricte releaserach bym nawet nie próbował tego).
U mnie i w moim otoczeniu się to sprawdzało jako tako.
A jak ktoś jest ultra desperatem, to może wziąć i-MAO-a. Ale to może być jego ostatnia impreza, więc... Cóż... Zaoszczędzi w taki sposób na towarze już do końca życia. *zakłada okulary *
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.