Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 21 / / 0
Ponieważ
Żaden gatunek grzybów nie jest w Polsce wymieniony w załącznikach do Ustawy o Przeciwdziałaniu Narkomanii, tym niemniej posiadanie grzybów zawierających psylocybinę[4] i psylocynę[5] jest w praktyce traktowane tak samo, jak posiadanie tych kontrolowanych substancji.
Wobec tego załóżmy taka historię:
Przyjeżdżam na łąkę samochodem, parkuję w miejscu wyznaczonym. Zbieram grzyby. Ktoś mnie zauważy i odgadł co robię na mokrej łące w chłodny deszczowy dzień, i... zadzwonił na policję. Policjant był kumaty, i jak przyjechał to nie zasuwał do mnie po łące i z daleka nie wołał: stój!, jesteś zatrzymany!, tylko odpowiednio zaparkował i poczekał, aż wrócę do swojego auta i wtedy przystąpił do czynności.
Jestem w aucie i mam w koszyku powiedzmy 30 szt właściwych grzybów...
Czy w takiej sytuacji:
1. grozi utrata auta, ponieważ posłużyło do przewozu substancji nielegalnych?
2. co policjantowi dyktuje procedura wykonania czynności w takiej sytuacji?
  • 3497 / 741 / 9
Przypał za posiadanie. Żadna utrata auta. Pies ma Ci zrobić gruntowną kipisz, skuć Cie Skonfiskować grzyby. Wrzucić do testera - nielegal: zamek na dołek. I tyle w sumie istotnego dla Ciebie.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył

Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.

KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.