Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
Witam wszystkich serdecznie.
Spedzilem dwa tygodnie w peruwianskiej dzungli pijac z szamanami ayahuasce (i nie tylko). Powstala z tego relacja - video blog, ktory umiescilem na YouTube (kilka odcinkow wciaz czeka na emisje). Pomyslalem sobie, ze taka historia moze komus pomoc - wszak pojechalem do dzungli szukac sposobu na walke z depresja, stanami lekowymi oraz panika, o czym zreszta opowiadam w odcinkach sprzed wylotu.
Jesli kogos to zainteresuje to tu jest link:
https://www.youtube.com/channel/UCqLoIq ... G_43ooUhoQ
Chetnie odpowiem na pytania! :)
Serdecznie pozdrawiam,
Marcin.
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.