https://en.wikipedia.org/wiki/Ampelopsin
DHM przyspiesza zdolność organizmu do metabolizowania alkoholu i aldehydu octowego i zmniejsza wpływ na receptory GABA w mózgu. (http://dhmdepot.com/pages/dihydromyrice ... -hangovers)
Kupiłem, wypróbowałem i wygląda na to że to nie ściema. 1500 mg po zakończeniu picia działa wyjątkowo dobrze. Kiedyś wrzuciłem 3000 mg i nie było żadnych ubocznych skutków. Miał ktoś więcej doświadczeń ?
Pozdro
D
Przyszło bez problemów i dodatkowych opłat. Co do dawki zalecanej - na stronie piszą od 300 do 600 na trzy drinki. Po dużej balandze i jak nie bierzesz w trakcie (czego nie polecam w sumie bo zaczynasz czuć się trzeźwy) polecają od 900 do 1500. Zwykle biorę 1500, to szybko działa i już po pół godzinie w łożku zaczynasz czuć się dużo trzeźwiejszy niż jesteś. Zrobiłem tez kiedyś test szybkości spalania alko alkomatem i wyszło mi 0,3%% na godzinę co jest 3 razy więcej niż standard :)
Pozdro
D
Pij eter, będziesz wielki
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.