Od razu tam tym napinaczom którzy pierwszą radę dadzą zeby to rzucić albo typu ,,głupi byłeś to teraz masz" to z góry dziękuje nie interesujcie sie tym tematem przeglądajcie inne tematy.!
A to dla wtajemniczonych pomocnych ludzi:
Ostatnio popłynąłem troche z koksem (kokaina) nie oszukując sie nawet az za bardzo. Za zwyczaj to tak jeden weekend w miesiącu leciałem w tango z białą damą ale ostatnio poleciałem dłużej i spodziewam się ze jeszcze ze 3 dni to potrwa!
Pytanie co jeść? Co brać? zeby jakoś przeżyć ten okres?
wiem że najlepiej było by przerwać tango ale no niestety jestem w takim miejscu i towarzystwie ze tak sie nie da! Koksu tu tyle jak piasku na plaży a browar leje sie strumieniami
Wiem niby silna wola ale huj nie teraz. Za 4 dni wracam do domu i wtedy bedzie odstawienie!
teraz sie pytam jak sie wzmocnić na te kolejne 4dni?
Elektrolity - ważne. Soczki. Przeciery owocowe lub warzywne.
Dbaj o nawodnienie się (nie, picie piwa to nie jest nawodnienie się), kup sobie jakieś witaminy (typu "all in 1") i nie rób za często takich maratonów, bo pikawa się zbuntuje.
BTW moim zdaniem spokojnie mogłeś pytać w "kryzysowych...", mniej pilnych.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.