1. Czy jeśli przechwycą przesyłkę to grozi mi coś? Załóżmy że zamawiam benzo którego sprzedaż nie jest w Polsce w żaden sposób regulowana, np. etizolam. Czy mogą mi zarzucić wprowadzanie tego do obrotu albo coś podobnego? Według mojej wersji zamawiam leki na bezsenność który nie jest na receptę.
2. Czy ktoś już zamawiał do Polski w ten sposób? Obywało się zawsze bez przypałów? Chodzi mi głównie o sklepy z UK.
3. Jaka forma takiej wysyłki jest najbezpieczniejsza, zwykła poczta czy jakiś kurier?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.