w skrócie: Chcę odwołać się od wyroku. Dostałem wyrok nakazowy który mówi o ograniczeniu wolności na 4 miesiące i odrabiania miesięcznie 32 godzin, a chciałem wyjechać za granice do pracy w której miałbym zarobić na auto, sytuacja finansowa w rodzinie nie jest najlepsza, dodatkowo na tę chwilę w rodzinie nikt nie posiada auta.Jestem obecnie Uczniem technikum klasy III i w tym roku kończę 20 lat. Sprawa dotyczy posiadania 5,5 g marihuany na własny. Czas na odwołanie mam do piątku 10.06.2016. Jest ktoś w stanie pomóc mi napisać taki sprzeciw, podsunąć argumenty i doradzić?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka
Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.