Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1450 / 19 / 0
Zakładam wątek dla osób, które jednak za ostatni grosz ambicji chcą zerwać z ćpaniem i się leczyć. Domyślam się, że większość i tak wróci. Nie ukrywam, że ja również, ale jednak będzie to tylko natura- MJ, gdzyby ect. ale nie wiem kiedy.

Z racji tego, że dostałem dobrą pracę w zawodzie( 20 min na pieszo, 8-16), kobieta, prawdopodobnie przejmujemy jej mieszkano po ŚP dziadkach na marzec 2017 roku, więc postanowiłem sobie zrobić porządny "fresh z jajami". Do pracy musiałem wykonać podstawowe badania, czyli:

Morfologia krwi- wszystko ok, prócz próby wątrobowej- 5 krotnie przekroczyłem górną granicę- zapewne od chlania

EKG- lekka bradykardia spowodowana aktywnością fizyczną

Ciśnienie- 120/70 szok

Spirometria- wyszły malutkie anomalie związane z paleniem papierosów, ale ok

Neurolog- od stimów miałem problemy z ustaniem na lewej nodze (jestem praworęczny). Neurolog śmiał się, że balet mu urządzam :)

Słuch- ok

Wzrok ok

RTG klatki piersiowej- serce ok, płuca wiadomo jak od fajek wyglądają

Leczę stan zapalny żołądka od RC kana, kawy i fajek na czczo.

Zatoki- na stan zapalny zatok dostałem bardzo dobry psikacz AVAMYS- powiedzcie, że po IBUM zatoki spać nie możecie- lekarz zrobi Wam wykład o p-efcie. Jak nie przepisze AVAMYS'u- z grubej rury o niego spytajcie

Zawiera on glikokortykosteroid furoinian flutikazonu, który po 14 dniach całkowicie niweluje w/w stany.

Pozostaje śluzówka. 365 dni w roku leci w mi z nosa słonawa woda. Jesień/zima- "nooo podziębiłem" wiosna/lato- "to chyba znów ta alergia" :) Muszę poczytać i w coś zainwestować.

Jakie jeszcze badania zrobić? Hormony?

PS. Darujcie sobie komentarze
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 1321 / 18 / 0
Może badanie prolaktyny?
Jego przyjaciel miał ksywe "Diabeł".
  • 3406 / 535 / 0
@up

no to, to jest na pierwszym miejscu.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 440 / 31 / 0
Testosteron, progesteron, estrogen, prolaktyna. Bardzo możliwe, że będziesz miał zawyżony poziom estrogenu i zaniżony testosteronu, przy jednoczesnej nadwyżce prolaktyny. Przynajmniej ja w wielu przypadkach zauważyłem taką poprawność. Kolega, który po bardzo długim ciągu na grzybach i mefce w ogóle nie produkował testosteronu, brał leki antyestrogenowe i mogę to rozwiązanie w jego imieniu polecić (trza zdobyć reckę na raka piersi). Oczywiście jeśli z tym będziesz miał problem. Ogólnie jeśli czujesz się zjebany i nie masz chęci do życia bratku to tutaj może być dziura.

Wróżę z fusów po Twoim doświadczeniu w zawodzie RC szczura.
Uwaga! Użytkownik rencznik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 167 / 2 / 0
jeżeli chodzi o odblokowanie produkcji własnej testosteronu to stosuje się clomid (Klomifen) ale to jest rozwiązanie po cyklach anabolicznych gdzie dochodzi do blokowania
:gun: :diabolic:
  • 561 / 40 / 0
z estradiolu powstaje estrogen
za oceanem na topie jest teraz odblok hcg (jesli cykl powyzej 4tygodni) + aromasin + nolvadex( tamoksyfen)
clomid jest pomijany gdyz ma ogolnie wiecej skutkow ubocznych i dziala tak samo jak novladex... wiec nie ma powodu stosowac dwa razem

Jesli masz jakies nieciekawe wyniki a nie brales sterydow a chcesz na wlasna reke
to aromasin 25mg tabs(do dostania na necie na roznych stronach promujacych sterydy lub na silce) raz na 6 dni i Dostinex(kabergolina) 0.5mg raz na tydz(do dostania np na oglaszamy :P) sam tak robilem jakis czas temu i prolaktyna spadla prawie do zera,estrogen minimalnie ponizej normy a testosteron gorna granica
Jak znajde swoje badania jak robilem to wkleje
  • 257 / 11 / 0
Przy chlaniu i bardzo dużych próbach watrobowych to może jeszcze usg wątroby co? Może jakieś WZW przy okazji masz?
Oko za oko, za ząb. Dlaczego kurwa za pieniądze?
  • 5985 / 1237 / 43
Kał i mocz.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.