Z racji tego, że dostałem dobrą pracę w zawodzie( 20 min na pieszo, 8-16), kobieta, prawdopodobnie przejmujemy jej mieszkano po ŚP dziadkach na marzec 2017 roku, więc postanowiłem sobie zrobić porządny "fresh z jajami". Do pracy musiałem wykonać podstawowe badania, czyli:
Morfologia krwi- wszystko ok, prócz próby wątrobowej- 5 krotnie przekroczyłem górną granicę- zapewne od chlania
EKG- lekka bradykardia spowodowana aktywnością fizyczną
Ciśnienie- 120/70 szok
Spirometria- wyszły malutkie anomalie związane z paleniem papierosów, ale ok
Neurolog- od stimów miałem problemy z ustaniem na lewej nodze (jestem praworęczny). Neurolog śmiał się, że balet mu urządzam :)
Słuch- ok
Wzrok ok
RTG klatki piersiowej- serce ok, płuca wiadomo jak od fajek wyglądają
Leczę stan zapalny żołądka od RC kana, kawy i fajek na czczo.
Zatoki- na stan zapalny zatok dostałem bardzo dobry psikacz AVAMYS- powiedzcie, że po IBUM zatoki spać nie możecie- lekarz zrobi Wam wykład o p-efcie. Jak nie przepisze AVAMYS'u- z grubej rury o niego spytajcie
Zawiera on glikokortykosteroid furoinian flutikazonu, który po 14 dniach całkowicie niweluje w/w stany.
Pozostaje śluzówka. 365 dni w roku leci w mi z nosa słonawa woda. Jesień/zima- "nooo podziębiłem" wiosna/lato- "to chyba znów ta alergia" :) Muszę poczytać i w coś zainwestować.
Jakie jeszcze badania zrobić? Hormony?
PS. Darujcie sobie komentarze
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
no to, to jest na pierwszym miejscu.
Wróżę z fusów po Twoim doświadczeniu w zawodzie RC szczura.
za oceanem na topie jest teraz odblok hcg (jesli cykl powyzej 4tygodni) + aromasin + nolvadex( tamoksyfen)
clomid jest pomijany gdyz ma ogolnie wiecej skutkow ubocznych i dziala tak samo jak novladex... wiec nie ma powodu stosowac dwa razem
Jesli masz jakies nieciekawe wyniki a nie brales sterydow a chcesz na wlasna reke
to aromasin 25mg tabs(do dostania na necie na roznych stronach promujacych sterydy lub na silce) raz na 6 dni i Dostinex(kabergolina) 0.5mg raz na tydz(do dostania np na oglaszamy :P) sam tak robilem jakis czas temu i prolaktyna spadla prawie do zera,estrogen minimalnie ponizej normy a testosteron gorna granica
Jak znajde swoje badania jak robilem to wkleje
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
Narkotyki z Ameryki Południowej i Europy warte blisko 9 milionów złotych przechwycone
Policjanci ze Śródmieścia zatrzymali 37-latka w jednym z mieszkań na warszawskiej Woli. Mężczyzna podejrzany jest o posiadanie blisko 25 kilogramów narkotyków, o łącznej wartości blisko 9 milionów złotych. Sąd przychylił się do wniosku Prokuratury Rejonowej Warszawa-Wola, stosując wobec podejrzanego tymczasowe aresztowanie na okres trzech miesięcy.
Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii
Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.
Polska prezydencja rozpoczyna prace horyzontalnej grupy ds. Narkotyków w Radzie Unii Europejskiej
Polska objęła przewodnictwo w Horyzontalnej Grupie ds. Narkotyków (HDG) w ramach prezydencji w Radzie Unii Europejskiej na pierwsze półrocze 2025 roku. Przewodniczącym HDG został podinsp. Michał Aleksandrowicz z Centralnego Biura Śledczego Policji, a jego zastępcą dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Działania w ramach prezydencji to efekt wspólnej pracy Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom.