Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 401 / 20 / 0
Witajcie
Jako że tu jest dział dotyczący stymulantów roślinnych założyłem temat o tej znanej od tysięcy lat roślince.
Czy ktoś stosuje z użytkowników? Posiadam korzenie Ma Huang i chciałbym się dowiedzieć czy zawierają one w sobie alkaloidy efedryny?
Jakie dawki stosować tak aby były efektywne?
  • 401 / 20 / 0
Podbijam
Próbował ktoś zakupić Ephedre z popularnego chińskiego portalu aukcyjnego?
UC się przysrać może?
  • 51 / 2 / 0
tak urzad celny może sie przyczepić
dobrze odmie żona i przyrządzona jest mocno pobudzająca kiedyś miałem przyjemność pić i mimo niezbyt dobrego smaku całą noc miałem nieprzespaną
dostępna była w juz niedziałającym sklepie własnie z SHamańskimi roślinkami wraz z przpeisem
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce

Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).