Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Hej, wielkimi krokami zbliża się sesja. Ten rok wyjątkowo mi nie podchodzi i stwierdziłam, że będę musiała sobie trochę pomóc w przyswojeniu materiału do egzaminu. Jako, że jest to moja pierwsza styczność z, powiedzmy, bardziej wyszukanymi substancjami psychoaktywnymi, postanowiłam zwrócić się o pomoc w doborze specyfiku.
Zrobiłam małe rozeznanie i zawęziłam grono poszukiwań do pięciu produktów:
Alpha-GPC 50%
CDP Cholina (Cyklotynina)
Noopept
Oxiracetam
Pramiracetam

Jak myślicie, który z nich będzie najodpowiedniejszy? :)
Z góry dzięki za pomoc!
  • 1993 / 490 / 0
Wszystko zależy od tego jakie aspekty funkcjonowania swojego mózgu chcesz poprawić. Masz problem z zapamiętywaniem, logicznym myśleniem i koncentracją czy z motywacją?
  • 642 / 18 / 7
Według mnie jeśli chciałaś poprawić swoje funkcje kognitywne jest trochę za późno. Lepiej załatw sobie jakiś lekki stymulant, np. MPH i zarzucaj go w małych dawkach. Nootropy mają to do siebie, że ten miesiąc, który pozostał to trochę za mało.
A co do tego, który będzie najodpowiedniejszy, z tego co masz na mnie najlepiej działał oxiracetam. Do tego cholina i jest ok. Jednak jak będzie w Twoim przypadku? Nikt tego nie wiem, trzeba trochę protestować. A oxiracetam lekko stymuluje i dodaje motywacji więc od biedy się nada.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 2873 / 298 / 0
Choline możliwe, że już masz w pełni zapewnioną z diety wtedy jej nadmiar=super leń i zero motywacji, było już tu na forum.

Higiena snu, ucz się najlepiej choćby po trochę, ale regularnie! Na 4h przed snem ponoć najlepiej bo wtedy najwięcej zapamiętamy.
Spoko metoda to też powtarzanie sobie tego co się nauczyliśmy będąc już w łóżku przed snem. Zamiast myśleć o dupie marynie spróbuj sobie powtórzyć co z dzisiaj zapamiętałeś.

Spróbuj medytować.

Nie polecam stymulantów bo to błędne koło, chyba że na prawdę lekkie ale sam tak myślałem o EPH, a teraz wpierdalam kreskę 2-FMA byle wstać z wyra.
Jeśli już byś miał coś brać to pamiętaj o świętej zasadzie: pierw nauka, potem zarzucamy stymulant. Jeśli zrobisz odwrotnie to pewnie do nauki już nie siądziesz.

Z naturalnych z apteki polecam ginko biloba i żeńszeń :) Zielona herbata, pierw parzona w wodzie 70-80 jak zwykle (im wyższa temperatura tym bardziej gorzka) i parz 2-3minuty, wtedy zielona herba jest lekkim stymulantem. Potem ten sam kubek możesz zaparzyć drugi raz tylko tym razem parz 7-9minut i wtedy jest dobra na rozluźnienie i sen.

Ogranicz alkohol/zioło/depresanty na ten okres
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.