Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 236 / 19 / 7
Pojechaliście kiedyś tak mocno, że skończyliście w szpitalu? Opowiadajcie o swoich przeżyciach, jak to było, co braliscie, w jakich okolicznosciach, jak to wszystko się skończyło, chętnie poczytam jakieś chłodne historie.
Uwaga! Użytkownik chujkurwa jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / / 0
Kilka lat temu po dużej ilości DXM (nie pamietam dokładnie ile chyba ok. 1800mg w ciągu całego dnia i krótkiej drzemki) i alkoholu (kilka piw) obudziłem się w szpitalu przypięty skórzanymi pasami, nie pamiętam co się działo wcześniej. Do szpitala trafiłem ok. 18 a wyszedłem ok 11 następnego dnia. Łączenie DXM i alkoholu nie jest dobrym pomysłem. Ta przygoda była najbardziej nierozsądną rzeczą jaka mi się przytrafiła. Obecnie stałem się na tyle świadomy, że nie potrzebuje pić alkoholu a do chilloutu wystarczy mi dobra muzyka :)
  • 31 / 1 / 0
feta + zielona herbata + z braku benzo kwietiapina (neuroleptyk) na zwale - kolatanie serca, paranoja na maxa - karetka, benzo w szpitalu

Noo powiem wam ze polaczenie feta + neuroleptyki + benzo to juz halucynacje ala kwas. Realistyczne, z otwartymi oczami, pelne 3D.

Rano wypuscili do domu.
]
  • 405 / 26 / 26
GBL + alkohol + Benzo %-D

Ogólnie akcja działa się od razu po przyjeździe z bieszczad, gdzie chodząc po górach raczyłem się 2-FA/3-FA/4f-pvp/Klonazolam/GBL. Troche zmęczony, ale jednak dałem się namówić na kolacje na mieście + wypad na impreze. Przed kolacją poszła mała ilość klonazolamu. W trakcie już wpadliśmy na pomysł walenia GBL. No to jak pomyśleliśmy - tak zrobiliśmy. Tylko dawki poleciały o wiele za duże, bo dorzudke GBL robiliśmy dosłownie co 30 minut. Do tego w końcowym efekcie ujebania dołożyliśmy ogrom alkoholu.

Suma summarum, obudziłem się w szpitalu pod kroplówką z masą badań wątrobowo-sercowych. Znaleźli mnie nieprzytomnego pod dyskoteką. Nic nie pamiętam, podobno kilku znajomych mi tam akcje ratunkową robiło, bo nic nie ogarniałem i się wywracałem ciągle.
Jeszcze nie chceli podobno po mnie karetką przyjechać, bo myśleli, że najebany leże po prostu, ale jednak się zdecydowali :D

Po 2 godzinach w szpitalu całkowicie wytrzeźwiałem i wypisałem się o 6 rano. (A o 3 znaleźli mnie nieprzytomnego. Ok. 2 w nocy pewnie była ostatnia durzutka gibla).

Nie próbujcie tego w domu %-D :old:
Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.
  • 3961 / 149 / 0
bedac na ssri (paroxetyna bodajze 30mg wtedy) walilem 3 dni 3mmc, troszke pentedronu, eth-cata, do tego syntetyczne kanna i vodka, czwartego dnia zaczalem robic 0,5g alfa pvp z vodeczka i 5f-amb, nie zdazylem zrobic tej alfy gdyz dostalem ostrej niewydolnosci nerek i wyladowalem na toksykologii, gdzie spedzilem prawie dobe nieprzytomny i ledwo przezylem, budzac sie w pasach pod kroplowka, z cewnikiem w chuju i pampersie. pozniej spedzilem jeszcze kilka dni na nefrologii, gdzie mialem robione dializy. warto bylo, gdyz od tej pory mam wstret do ketonow co sobie bardzo dzisiaj chwale. %-D
niedojebanie genetyczne
  • 562 / 55 / 0
nastoletnie lata. 2,5 lub 3 szyszki bielunia, karetka do szpitala, 2 dni w szpitalu, halucynacje, zero jakiejkolwiek swiadomosci. ale haluny pamietam do dzis, trzeciego dnia dopiero wsrod zywych
  • 361 / 13 / 0
ZS po PEA + Sele - oczywiscie psychiatryk. W karetce diazepam, w szpitalu syf i brud.
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 236 / 19 / 7
podbijam
Uwaga! Użytkownik chujkurwa jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1079 / 126 / 3
feta + zielona herbata + z braku benzo kwietiapina (neuroleptyk) na zwale - kolatanie serca, paranoja na maxa - karetka, benzo w szpitalu
A ile tej fety i kwetiapiny bylo tak precyzyjniej?
  • 31 / 1 / 0
Nie pamietam. Ogolnie za duzo fety, nieudane gaszenie zwala neuroleptykiem co wywolalo palpitacje, wiec hops karetka, szpital, benzo - no i masz haluny. No dobra, przesadzilam z tym porownaniem do LSD, ale byly realistyczne jak cholera. Mozna sie bylo przestraszyc.

Przypominam sobie, ze jeszcze dzien wczesniej dziwne piguly wsuwalam, no i nootropy jeszcze we krwi byly.
]
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.