Kannabinoidy, w których "mostek" jest wiązaniem amidowym, lub estrowym.
ODPOWIEDZ
  • 1168 / 53 / 0
5-chloro-AKB-48; 5C-APINACA
5c-akb48.gif
N-(adamantan-1-ylo)-1-(5-chloropentylo)-1H-indazolo-3-karboksamid
Molecular Formula C22H28ClN3O

Tak moi kochani!
Pojawił się ON!
Analog 5F-akb48, w którym fluor został zastąpiony chlorem.
Ciekawi mnie neurotoksyczność, minimalna dawka, oraz przede wszystkim to, jak chlor będzie wpływał na profil działania.
Czy w tym kierunku pójdzie rynek kannabinoidów? Czas pokaże.
Szykujcie przejarane czerepy, tego jeszcze nie było. :gun:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik Marlboro_Red jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 59 / 1 / 0
w uk cena na poziomie ~60zł za gram, chyba, że źle szukam. Wleci niedługo, dam znać co i jak bo fluorowy odpowiednik był wysoko u mnie w rankingu.
  • 259 / 39 / 0
Niemcy już to zbadali u siebie. Wychodzi na to, że jest znacznie słabsze od fluorowego odpowiednika. Przeznaczone raczej dla tych co lubią "lekkie" kana. Facet w ciągu badani spalił 25 mg i w sumie pisze, że nic ciekawego.
Jedynym plusem jest to, że w ogóle jest aktywne ;-)
  • 59 / 1 / 0
Podlinkujesz coś, czy to takie gadanie dla gadania? Bo teraz to zwątpiłem, czy nie wziąć czegoś innego i nie wtopić pieniążków..
  • 259 / 39 / 0
  • 483 / 69 / 0
Chlor jako pierwiastek o mniejszej elektroujemnosci od fluoru zmniejsza lipofilowosc czesteczki akb48, a tym samym dzialanie jest slabsze.
Generlnie wszystko od fluoru bedzie slabsze (kazdy inny pierwiastek).
możecie mnie z(a)b(i)ć
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
Szpoń ć i dziel(l) :heart:
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
energia, praca, materia, czas
tylko dobre rzeczy, misia, Odyseuszu, o mi?
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.