Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 698 / 171 / 0
Sprawę, o którą chciałbym zapytać, można właściwie znaleźć w innych wątkach, ale w bardzo rozrzuconej i najczęściej marginalnej formie, dlatego pozwoliłem sobie założyć nowy wątek.

Być może tytuł nie do końca mówi jednoznacznie o co chodzi, więc spieszę z wyjaśnieniami. Poszukuję substancji lub miksu, który umożliwia albo przynajmniej ułatwia budowanie przebiegu tripu według własnego pomysłu, sterowanie nim we wcześniej ustalonych kierunkach, albo przynajmniej tworzenie wizualizacji/wizji sytuacji, które sobie wcześniej zaprojektowaliśmy. Mówiąc najprościej - czy istnieją substancje, które dają stan, który można by określić jako "Trip do samodzielnego montażu"? :cheesy: Proszę o propozycje z ewentualnym wyjaśnieniem, czego się spodziewać lub instrukcją, jak tym pokierować.

Osobiście znalazłem jeden taki mix, ale nie wiem, czy taki "sterowalny" profil będzie jego stałą cechą, bo próba była jednorazowa.
Mix: 2C-D 15 mg sniff, pozostałe oral:
po 15 min. 5-Meo-Mipt 6 mg,
po 45 min. znowu 5-Meo-Mipt 6 mg,
i na końcu po 1 godz. MXE 20 mg (wyraźnie za mało, po 45 min. dodane jeszcze 25 mg).

Po drugiej dawce MXE włączył się "Edit mode" ;-) - mogłem bez wysiłku przywoływać i odtwarzać w formie CEV "filmiki" z różnych wydarzeń z mojego życia, wyszukiwałem w pamięci sytuacje, a one odgrywały się przed moimi zamkniętymi oczami bardzo wyraźnie, tak jakbym oglądał film na ekranie telewizora, co więcej, mogłem ingerować w scenariusz i np. dorabiać inne zakończenie, niż miało miejsce w rzeczywistości.

Kilka razy próbowałem "wgrać własne ustawienia" do MXE podanej solo - obmyślałem dokąd i w jakim celu miała by się odbywać podróż, ale metoksa w żaden sposób nie dawała się namówić do współpracy i zawsze zabierała tam, gdzie sama chciała.

Mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi, proszę o propozycje doświadczeń, mogą być potwierdzone własnymi eksperymentami, zasłyszane od kogoś, a nawet rozwiązania domniemane, które wydają się Wam możliwe do wykorzystania w celu kontroli tripów. Otwieram dyskusję :-)
  • 539 / 35 / 0
A to przypadkiem nie zależy wszystko od samego zainteresowanego? Wydaje mi się, że to jest kwestia bardzo subiektywna i zależy od osobowości, s&s i mnóstwa innych czynników, a nie samej substancji.
  • 1425 / 80 / 0
Do samodzielnego montażu to możesz kupić samolot rc.
  • 698 / 171 / 0
hess pisze:
Do samodzielnego montażu to możesz kupić samolot rc.

W swoim wpisie podałem przypadek "zmontowanego" tripu, który zresztą nawet przybrał dalej formę "autoterapii psychologicznej", więc o co Ci chodzi, oprócz tego, że miałeś nieopanowaną chęć szydzenia z mojego pytania? "Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa" :-)

Był dawno temu wątek o 2C-P, w którym ktoś miał możliwość sterowania różnymi elementami tripu, ale tamten temat nie rozwinął się zbytnio.
  • 4024 / 370 / 950
Myślę, że kolega Sierpień ma rację. To zapewne bardziej kwestia pracy z ciałem i umysłem, niż dobrania suplementów.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 714 / 45 / 0
Projektowane tripy - lepsze świadome śnienie. Ale to już samemu trzeba wytrenować. No ale po chuj ja to piszę, to już praca z umysłem, a nie zaćpanie się i oczekiwanie na cuda-nie-dziwy, spływ spermy bogów narkotykomanii.
  • 698 / 171 / 0
^up: dzięki za radę, ale nie musisz mnie w tej sprawie pouczać. Mam za sobą około 5 lat praktyki oobe, w której w pewnym momencie wpadłem w regres, w którym miotałem się bezsilnie i żadnym sposobem nie potrafiłem go przełamać. Eksperymenty z substancjami psychoaktywnymi traktuję jako odskocznię od tamtych praktyk, taki rodzaj wakacji, z których być może wyniosę jakieś pouczające doświadczenia (o ile dam sobie spokój z euforykami, które nie wnoszą nic wartościowego oprócz wyrabiania cech hedonistycznych i dzięki nim mój regres ma co najwyżej szanse zejść do poziomu kompletnego dna :rolleyes: ).

Substancji z tematu wątku poszukuję właśnie po to, żeby przepracować pewne elementy, które tkwią w psychice/podświadomości, a koniecznie powinny zostać wyłączone lub zniknąć.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.