Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 186 / 7 / 0
Ktoś chorował? Z moich wstępnych ustaleń wychodzi, że leczenie kosztuje około 2000zł.Czy ktoś może to zweryfikować i czy na przykład wczesne stadium ułatwia leczenie?
Obróć życie w żart
  • 30 / 1 / 0
Leczenie neuroboreliozy polega na podawania przez 3 tygodnie raz dziennie antybiotyku - ceftriaksonu - wątpie, żeby to wyszło drożej niż 300 złotych za całą terapie...

Chyba, że bardziej od klasycznej medycyny wolisz usługi szarlatanów, którzy potrafią różne dziwne terapia z pogranicza magii stosować ;)
  • 698 / 171 / 0
e-Ćmok: czy u Ciebie zdiagnozowano tę chorobę? Jeśli tak, to czy będąc zarażonym próbowałeś jakichś substancji psychoaktywnych? Czy efekty były inne od spodziewanych? Pytam, bo znam osobę, u której podejrzewa się neuroboreliozę, ale jeszcze nie została ostatecznie zdiagnozowana, no i ta osoba dość nietypowo reagowała na różne odczynniki, nie wiadomo było dlaczego, ale może to właśnie efekt zmian w układzie nerwowym, spowodowanych boreliozą?
  • 186 / 7 / 0
Właściwie u mnie pozostaje kwestia tego, czy rozprzestrzenia się ta zaraza płciowo?W internecie 90% opinii mówi, że nie.Co do brania drugsów, to osóbka chora rzeczywiście do każdej substancji dostawała gratisowo szereg nieprzyjemności.
Obróć życie w żart
  • 698 / 171 / 0
A czy mógłbyś bardziej sprecyzować, jakie to były nieprzyjemności i przy jakich substancjach (albo przynajmniej grupach związków)? Jeśli nie chcesz o tym pisać na forum, możesz na priv.
  • 186 / 7 / 0
Schizy po mj, faza w sferze psychicznej grubo poza normalnym działaniem.Przelęknienie po stymulantach(bieda-ketony) do tego stopnia, że szczurek bał się wpuścić dobrego kolegę do domu, zamknięcie się w sobie i strach przed mówieniem.W kwestii fizycznej klikunastokrotne wymioty(przy jednej sesji) i skrajne wyczerpanie, wygląd człowieka w stanie agonalnym.kodeina działała tak mocno, że szczurek obawiał się śmierci.
Obróć życie w żart
  • 698 / 171 / 0
Dziękuję za odpowiedź, która szczerze mówiąc mnie przestraszyła, bo te objawy to wypisz-wymaluj reakcje tej osoby, o której pisałem wcześniej. Trzeba będzie koniecznie jak najszybciej zrobić te badania na boreliozę.
  • 186 / 7 / 0
Nie ma sprawy.Dobrze jest pomóc komuś, choćby w tak drobny sposób.Gdyby ktoś lepiej doinformowany ode mnie mógł, nakreślić wszelkie drogi roznoszenia się choróbstwa, oczywiście kleszcze to oczywista oczywistość.
Obróć życie w żart
  • 186 / 7 / 0
Kurwa, jak mojej lekarce powiedziałem, na jakiej podstawie zdiagnozowano tę neuroboreliozę(nie mnie), to się za głowę złapała i nazwała to szarlatanerią.Pojebana służba zdrowia.
Obróć życie w żart
  • 136 / 5 / 0
Na jakiej? I jak tą osobę leczono? Pyt. z ciekawości, sąsiadki córka choruje....
A, i siostra była zapobiegawczo leczona ^^
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.