Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 66 / 1 / 0
Witam,
a)Czy jest mozliwosc zeby dostac wezwanie do opuszczenia francji jako ze dany kraj jest czlonkiem ue jak i Polska jest krajem w UE?
b) to samo co powyzej tylko opuszczenia calej uni europejskiej tu to chyba wkert bo psy mnie puscily wolno z brukseli a we francji to skonczylem w szpitalu to ze szpitala musialem spierdalac bo psy po mnie przyjechaly (zabawna historia ale to na kiedy indziej).
  • 3199 / 387 / 0
a) tak
b) nie
Nakaz opuszczenia może wydać konkretny kraj i dotyczy on opuszczenia jego terytorium a nie całej Unii. Masz ustalony termin, jeśli go zignorujesz to masz sprawę karną (możliwa odsiadka) plus wydalenie.
  • 172 / 11 / 0
Tu bardziej się rozchodzi o Strefę Schengen. Gdybyś nie miał obywatelstwa kraju Strefy to mogliby Ci odebrać wizę.
Uwaga! Użytkownik Aiz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.

Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.

Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.