Ibuprofen psuje żołądek i wątrobę, paracetamol powoduje również marskość wątroby.
Jadłam Ketonal - bóle żołądka.
Właśnie zdobyłam Aulin - ale jest tak szkodliwy, jak się naczytałam, został wycofany z większości krajów (oczywiście, z wyjątkiem zacofanej Polski).
buprenorfina - nic a nic nie pomaga.
Jakie są najskuteczniejsze leki (które są na tyle mocne, żeby usunąć ból w małej dawce - nie to, co taki ibuprofen, co żeby zadziałał, to muszę chodzić non stop zatruta nim), ale zarazem takie, żeby przy tym psuły zdrowie jak najmniej?
Powód: poprawka brzmienia tematu
Wersja najlepsza:
Idziesz do lekarza sępisz Efferalgan Codeine bo masz okres da Ci bez marudzenia, nawet na przeziębienie to dają i masz gram parasyfu i 60 mg kody.
Wersje alternatywne:
Antidol 15, jesz 2 tabletki albo ekstrakcję robisz z 4 i wrzucasz do szklanki sprajta wypijasz, problem z okresem z głowy na kilka godzinek.
Wer. 2 Pyralgina kupujesz duże opakowanie i jesz 2.
Ewentualnie każde OPIO jakie masz się nada. Znajoma mi mówiła, że jej antidol pomaga w 100%.
bupra Ci nie pomaga? A ile jej bierzesz?
Ibuprom jest najmniej szkodliwym lekiem p-bólowym na świecie jest bezpieczniejszy od parasyfu, jadłem go ogromne ilości i nic mi nie jest a po paracetamolu to czasem czuję już coś a nawet rzygam. Każdy Ci to powie więc się nie masz co bać aż tak bardzo. Najrzadziej wywołuje wrzody itp. Miałem 4rkę z zaliczenia z NLPZtów więc zaufaj mi XD
w takiej kolejności
Volenti non fit iniuria.
Kontakt tylko mailowy; r1ven@protonmail.com
Ale do lekarza trzeba isc, takie bole moga byc oznaka ze cos sie zlego dzieje w organizmie.
Jeśli no-spa nie działa warto pomyśleć o innych konkretniejszych środkach rozkurczowych, ale najpierw jednak niech dobry ginekolog Cię zbada, bo być może po prostu jest coś nie tak...
Banały typu rozgrzewanie i końskie dawki magnezu oraz potasu pewnie przerabiałaś...
Poza bólem masz coś jeszcze? mdłości? paskudny nastrój? drażliwość? problemy ze snem? okres jest regularny czy różnie bywa?
Serio , zbadaj się jak należy, wyklucz problemy ginekologiczne, hormonalne itd, a jak to nic nie wykaże to... pokombinuj z dietą - mało kto o tym mówi, ale wielu dziewczyną to pomogło- mówię z autopsji...
A skoro pytasz na tym forum - parę moich znajomych twierdzi że dobra trawka pomaga i to konkretnie, choć hasz lepszy... :-D
Najprawdopodobniej podczas odwiedzin w krainie snów...
Wiara w prawdziwość moich słów może sugerować konieczność skonsultowania się z psychiatrą :-D
meggusstaa pisze: grap32... czy ty wogole myslisz o tym co piszesz? dziewczyna ma problem z bolesnym okresem, a ty jej proponujesz lek, ktory pomaga w bólach kostno-stawowych i mięśniowych oraz w przebiegu chorób reumatoidalnych i zwyrodnieniowych stawów.
Ja proponuje??? Napisałem tak, bo miałem taki kaprys. Lek działa na ośrodek bólu w mózgu ( wiem, ciężkie to do zrozumienia dla ciebie), który wiąże się ze wszelkim odczuwaniem bólu. To tak jakby ktoś by sobie kupił śpiwór - służy do spania, ale działa inaczej niż łóżko.
grap32 pisze:meggusstaa pisze: grap32... czy ty wogole myslisz o tym co piszesz? dziewczyna ma problem z bolesnym okresem, a ty jej proponujesz lek, ktory pomaga w bólach kostno-stawowych i mięśniowych oraz w przebiegu chorób reumatoidalnych i zwyrodnieniowych stawów.
Ja proponuje??? Napisałem tak, bo miałem taki kaprys. Lek działa na ośrodek bólu w mózgu ( wiem, ciężkie to do zrozumienia dla ciebie), który wiąże się ze wszelkim odczuwaniem bólu. To tak jakby ktoś by sobie kupił śpiwór - służy do spania, ale działa inaczej niż łóżko.
Może to byłby dobry lek? Ktoś coś wie o mocy i, przede wszystkim, szkodliwości naproksenu?
Edit: Tak szczerze, to jak czytam wszystko i analizuję, to wychodzi na to, że bezpieczniej i lepiej jest już żreć Tramal, niż te wszystkie inne leki przeciwbólowe.
Po kilkudniowym stosowaniu Ketonalu JUŻ zaczęłam mieć bóle żołądka. Paracetamolu nawet nie tykam, bo każda dawka zabiera glutation i ryje wątrobę:
"Glutation umożliwia usuwanie z ustroju związków azotowych i chlorowcopochodnych toksyn. Na przykład często zażywany lek przeciwbólowy paracetamol jest metabolizowany do hepatotoksycznej N-acetylo-p-benzochinoiminy. Toksyna ta jest przyłączana w wątrobie do glutationu. Nadmierne lub długotrwałe podawanie paracetamolu przy równoczesnej małej podaży metioniny w pokarmie, powoduje zużycie glutationu zawartego w ustroju, co z kolei jest przyczyną uszkodzenia (martwicy) wątroby. Dlatego wraz z paracetamolem konieczne jest podawanie metioniny, która jest wykorzystywana do syntezy glutationu." (wikipedia.pl)
Dawajcie rzetelne informacje na temat szkodliwości tramadolu. Czy, w możliwie najmniejszych DAWKACH TERAPEUTYCZNYCH (!), zażywanie tego co miesiąc, podczas bólów okresowych, jest wysoka możliwość działań niepożądanych? Oczywiście, nie żaden Zaldiar (tram. + parasyf), tylko sam tramadol.
Wszystkie NLPZ-y mają szereg skutków niepożądanych, a tym bardziej przy regularnym stosowaniu: "Konsekwencjami przewlekłego stosowania NLPZ mogą być też krwawienia z dwunastnicy, potencjalne upośledzenie funkcji nerek, słuchu czy ukrwienia mięśnia sercowego." Nie mówiąc o zepsutym żołądku: "Zahamowanie wytwarzania prostaglandyn PGE2 i PGI2, znosi ich działanie ochronne dla błony śluzowej przewodu pokarmowego". Wątrobie również się dostaje: "Niektóre leki z tej grupy mogą być hepatotoksyczne."
A tramadol? Możliwe skutki uboczne? UZALEŻNIENIE, okropne, złe uzależnienie, a nawet senność, zaparcia i EUFORIA - fu, jaki zły narkotyk, omijać szerokim łukiem.
Chodzi o to, że ludzie masowo wpierdalają jebany paracetamol, który jest dostępny w każdym kiosku i występuje w co drugim preparacie złożonym. Poczytajcie o jego szkodliwości.
Dobrze, że ktoś to wreszcie pojął: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... aid=114c49
A tramal? PRZECIEŻ TO NARKOTYK! Tylko i wyłącznie na receptę, ale i tak lepiej przepisać masę szkodliwych leków, które nie są NARKOTYKIEM!
Do tej pory, czytając różne badania, nie spotkałam się z informacją, żeby działał bardziej szkodliwie na wątrobę i inne organy niż te wszystkie enelpezety i paracetamol.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/3/356669bb-9757-4195-8ccf-dd19dacddca2/carter-rozpuszczasie.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250513%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250513T030602Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=eb1f6bc915aad2efb0233118581ec09b20779bca27e54cbce1612b3bc6395d94)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alkoupadek.jpg)
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów
Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/receptomat_og_image.png)
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy
Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/10_lat_dla_producenta.jpg)
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok
Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.