Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Witam, przeprowadzam badania do pracy magisterskiej i w związku z tym, bardzo potrzebuje pomocy. Ponieważ mam ściśle określone kryteria osób, które mogą w badaniu uczestniczyć, staram się wyselekcjonować odpowiednią grupę osób, które spełnią moje kryterium. W związku z tym, bardzo bym prosiła o wypełnienie poniżej ankiety.

Nie będę nikogo czarować, ankieta jest długa (to minimalne wymogi jakie muszę spełnić, aby przeprowadzić badania)
prawdopodobny czas jej wypełnienia (według instrukcji testów psychologicznych) to 20-25 min.

Ankieta jest nudna, nie tylko ze względu na to, że jej wypełnienie jest czasochłonne, ale również na to, że posługuje się testami psychologicznymi, które muszą spełniać pewne normy psychometryczne. W związku z tym pytania mają podobny sens, można odnieść wrażenie, że się powtarzają, ma to na celu weryfikację osób, które odpowiadają losowo bądź usiłują przekłamać odpowiedzi.

Podsumowując, jeśli masz chwilę czasu i jesteś wystarczająco zdeterminowany/zdeterminowana, aby odpowiedzieć na pytania zawarte w kwestionariuszu, proszę wejdź w poniższy link : http://goo.gl/forms/Gw6Z2kGRkP
Ubiegając odpowiedź na pytania, naprawdę mi zależy na zebraniu odpowiedniej liczby osób, jednak od razu informuję o niedogodnościach z tym związanych, ze względu na wcześniejsze doświadczenia z pretensjami/obelgami/zarzutami w związku z udzielaniem odpowiedzi :-p

Z góry dziękuję wszystkim chętnym :diabolic:

P.S Analizując komentarze członków forum, na inne badania odnośnie prac magisterskich, rozumiem, że słowo "inne" substancje, w pytaniu o uzależnienia, może budzić pewne wątpliwości, chodzi jednak tylko o weryfikację osób, które uznają siebie, za osoby uzależnione, niezależnie od zażywanych substancji. W przykładach zostały użyte substancje najpopularniejsze, jeśli ktoś chciałby, może doprecyzować, o jakie substancje chodzi
  • 4807 / 266 / 0
Może napisz jaki jest temat pracy żeby było wiadomo o co chodzi.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 129 / 199 / 0
Zrobiłam to w ramach zawalonej nocki i robienia dziwnych, z zasady mało sensownych rzeczy, rzeczywiście nudne, powtarzalne, wstęp ogólniki, cosik o uzależnieniach a potem długo o sposobach radzenia sobie ze stresem, problemami itd... końcówka wkracza w nawyki, zwyczaje, podejście do ryzyka itd
Plus za szczerość:)
w sumie szybko można wyczuć dokładny cel ankiety, choć na mój gust sposób zadawania pytań często sugeruje odpowiedź lub jest z lekka mylący, ale to już specyfika ankiet psychologicznych chyba...
albo mój mózg jeszcze działa inaczej niż powinien;)

aha pomimo że nadal jestem na niezłej stymulacji wyszło ponad 20min...
serio długaśne choć mnie to ostro śmieszyło- też przez obecny stan bezsenności... ogólnie raczej nic śmiesznego tam nie ma...

Jeśli ankieta i praca na jej podstawie wypali chętnie poczytam wyniki i wnioski tu na forum, może to do czegoś się przyda...

Sorki, jak z lekka bredzę.
Wszystko co tu wypisuję zrodziło się w najgłębszych odmętach oceanu mej spaczonej wyobraźni...
Najprawdopodobniej podczas odwiedzin w krainie snów...
Wiara w prawdziwość moich słów może sugerować konieczność skonsultowania się z psychiatrą :-D
  • 570 / 8 / 0
sample bedą ?
trzeba wypelniac ON CZY OFF czy MEDIUM
I live fast and die fast too
how many times do this for you?>
i wanna live i wanna love :cheesy:
danwo juz dokonałem wyboru
jestem dyspozyorem wlsanych torów
Warszawski Cpun pisze:
Wystarczy mi 30% szans przeżycia aby 'zbadać' jakiś mix.
  • 642 / 18 / 7
Nie wiem czego Cię tam uczą na tych studiach, ale ankieta jest średnia.
Co to za pytanie :
Staram się dobrze gospodarować moimi pieniędzmi, aby uniknąć biedy na starość.
Biedy, lepiej brzmiałoby ubóstwa.
Albo to
32. Czy widok kogoś płaczącego budzi w Tobie bardziej irytację niż współczucie? *
I odpowiedź tak nie.
A poza tym dużo pytań się powtarza. Są w innej formie, ale chodzi o to samo. No chyba, że to jakiś celowy psychologiczny zabieg.
Ogólnie psychologia to ściema.
39. Czy chciał(a)byś nurkować z butlą tlenową? *
A jakbym wolał bez butli? %-D
Wykonałem tą ankiete w imię nauki. Daj znać jak pójdzie magisterka.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 6 / / 0
dziękuję za pomoc :)
  • 2873 / 298 / 0
wypełnię tylko i wyłącznie z powodu mojego jutrzejszego kolokwium
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 192 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: Medyk_ »
Wypełnie, jednak ponawiam prośbę do "showme"
Powiedz, proszę, jakie studia, na jakiej uczelni i w jakim celu, chyba, że to problem/tajemnica
  • 6 / / 0
wszystko zostało napisane na początku ankiety, psychologia, V rok, UO :)
  • 4807 / 266 / 0
Za wiele to nie mówi.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Marihuana w sortowni jednej z firm kurierskich

Na początku stycznia 2025 roku funkcjonariusze Referatu do walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Bielsku-Białej, we współpracy z funkcjonariuszami Śląskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Katowicach, przechwycili paczkę zawierającą ponad 1,4 kg marihuany. Narkotyki zostały ujawnione na terenie magazynu logistycznego jednej z firm kurierskich działających na terenie kraju i pochodziły ze Stanów Zjednoczonych.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.