Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Problem
Nieprzeczytany post autor: esix »
Witajcie , mam mały problem mianowicie aby uniknac wczorajszego dnia kłopotów zmuszony bylem połknac kostke haszu zawiniętą w plastikowa folie , ale niestety nie dotarło to do żołądka tlyko czuje na przełyku i moje pytanie jest taki czy jak pójde do szpitala aby mi to wyjeli za pomocą krokodylka to lekarz zawiadomy policje? czy walić ścieme ze połknałem kawałek plasteliny w trkacie zabaw z dzieckiem i siedzi mi na przełyku ? nie wiem co teraz robic prosze o rady.
  • 1107 / 52 / 0
Duza ta kość? Moze popij albo jakimś jogurtem popchnij. Przypału się boisz to idź prywatnie.
Chuj na kaczych łapach
  • 5 / / 0
około 2 cm, normlanie pije i jem wszystko od wczoraj , z tym ze caly czas to czuje na przełyku wiec chyba sie do czegoś przykleiło i nie powędrowało do przewodu pokarmowego , jak pojde prywatnie do gastrologa to mi to wyjmie ? mysle ze do tego potrzbny jest chirurg i zdjecie rtg... ale sam przypał może być? bo wiem ze znieczulają miejscowo i wsadzaja szczypce typu krodkyl i wyciągają po prostu i zastanawia mnie to ze skoro przychodze sam jako pacjent i mi to wyjmie to czy bedzie sie ppytac co to albo zawiadomi policje , wydaje mi sie ze takiego lekarza zoobowiazuje tajemnica lekarska a jak juz to wyjmie to sam nie bedzie wiedział co to jest ....
  • 24 / 1 / 0
Wydaje mi się małoprawdopodobne, żeby taka kostka utknęła w przełyku... Przynajmniej nie słyszałam o takim przypadku. Wydaje mi się, że musi dać się ją jakoś przepchnąć lub ew. zwymiotować (?). Ostatecznie trzeba iść do lekarza najlepiej prywatnie, wydaje mi się, że nie będą pytać, co to jest... A z tą policją to panikujesz za bardzo. Zabierzesz to co wyjmą, dasz dyla i powinno być w porządku.
  • 1874 / 96 / 127
A moze ta kosc podraznila przelyk i to daje takie odczucie?
wolna molekula
#mops
  • 1107 / 52 / 0
Tez mi sie nie wydaje, zeby to siedzialo dalej w przelyku. Za to polecam obserwowac stolec. Moze beda dwie kosci haha
Chuj na kaczych łapach
  • 5 / / 0
w sumie nie wiem czy to tam siedzi tak naprawde bo walczyłm ze 30 min próbujac to zwrócić i możliwe ze podrazniłem przełyk tymi pawiami wymuszonymi właśnie.... tak czy siak pójde na rtg i zobacze na prześwietlniu gddzie to siedzi , jak uda sie to wyjąc bez gastroskopii to otworze ryja i niech wyciąga , a jeżeli chirurg powie ze powinienem to wysrać to bede czekał... nic innego mi do głowy nie przychodzi...
  • 12713 / 2460 / 0
Stawiam, że to tylko odczucie w przełyku spowodowane podrażnieniem. Pytanie - co się stało z kostką? : ) Czy soki żołądkowe poradziły sobie z folią i strawiły kostkę, czy też poszła razem ze stolcem? Nie grzebałeś w kupie?
  • 5 / / 0
raczej poczułbym jakby to wyszło i wątpie zeby soki strawiły tą folie , stało sie to wczoraj około 21:00 wiec do tej pory czułbym juz jakies "efekty" rozpuszczenia sie tego w organizmie , a tu nic. Zero boleści w brzuchu , żadnych odruchów wymiotnych , jem normalnie , nie mam duszności.... pytanie tylko czy to sie nie zmieni....

edit: kupiłem tabletki na przeczyszczenie....zobaczymy co z tego będzie.... :kotz:
  • 3 / / 0
Można dowiedzieć się jak się to skończyło? :-)
ODPOWIEDZ
Newsy
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych

Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.

CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów

Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.