Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 413 / 26 / 0
Pomysł zaczerpnięty z podobnego tematu z działu DXM.
W tamtym roku z sezonie postanowiłem zrobić wywar z ok.200 sztuk łysiczek.Zrobiłem jak zwykłe grzybki marynowane;dodałem liść laurowy,ziele angielskie,ocet.Zagotowałem w słoiku.
Sam nie dałbym rady zjeść tego na fazę(chyba że na kilka razy).
Więc wpadłem na pomysł by dawkować ten wywar jak leki antydepresyjne,1 łyżeczkę codziennie po kolacji. :nuts:
Taki eksperyment na sobie jak Dr. Jackyl
Nie wiem jak działają tabletki antydepresyjne bo nigdy nie brałem.
Po 2 tygodniach muszę powiedzieć że odczuwam poprawe nastroju,zmniejszenie zmęczenia,znikneły migreny.
  • 42 / 1 / 0
a jak jest teraz? kontynuujesz eksperyment? czy to stąd inspiracja: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... tresu.html ? :)

chciałbym sam to przetestować, niestety, nie mam dostępu do takich ilości grzybów.
już to pisałem w innym wątku, ale wygląda na to, że podobne działanie mają dawki progowe - dla mnie to kilka niedużych grzybów. efekty są rewelacyjne, ale nie testowałem tego zbyt długo.
  • 25 / / 0
Adm pisze:
wpadłem na pomysł by dawkować ten wywar jak leki antydepresyjne,1 łyżeczkę codziennie po kolacji.
No i jak tam eksperyment? Czy po kilku tygodniach czuć jakieś zmiany w nastroju itp?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie

Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.

Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.

Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.