Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 68 / 6 / 0
Witam, aktualnie jestem zamulony w chuj po benzosach i pisze z telefonu, wiec postaram się jak najbardziej tylko się da streścić mój problem. Jakby co, to mogę później dopisać jakieś tam szczegóły.

Długi czas bawiłem się w różne używki, ale wydaje mi się, ze prawdziwy problem pojawił się dopiero po zabawach z psychodelikami.
Nerwica, którą miałem w minimalnym stopniu przed braniem narkotyków, nasilila się do olbrzymich rozmiarów. Również poczytałem trochę o psychozie, i jestem w 90% pewien, ze mam ponarkotykowe stany psychotyczne. Jak pewnie możecie się domyśleć, nie jest to nic przyjemnego. Mógłbym nawet rzec, ze to istne piekło :P

I teraz mam takie pytanka, pewnie mogą wydawać się baardzo głupie, ale nie znam się na tych rzeczach, wiec proszę o nie smianie się :[
Czy możliwe jest, jakimś badaniem potwierdzić obecność psychozy, początków schizofrenii albo nerwicy?
Tomografia komputerowa albo rezonans magnetyczny są w stanie zarejestrować jakieś zmiany w moim mózgu? Albo jakieś badanie układu nerwowego?
Wiem, że najlepiej byłoby iść po prostu do psychiatry i po wywiadzie by mnie zdiagnozowal i skierował na jakieś ewentualne badania, ale chciałbym się do niego udać w ostateczności.
Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.
powyższa wiadomość to jedynie moja fantazja literacka
  • 867 / 18 / 0
Watpie w to. A co, na rente polujesz? Strzelam, ze bardzo trudno ja dostac. No chyba, ze chodzi ci tylko o recepte na neuroleptyki to nie ma problemu.

Psychiatra moglby to stwierdzic gdyby uwierzyl ci na slowo na podstawie samej rozmowy.

Mnie skierowali do szpitala na oddzial ostrych zaburzen psychotycznych, jak zaczelem zgieblowany machac nozem na korytarzu w psychiatryku.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 68 / 6 / 0
Nie poluję na rentę, chce tylko wiedzieć czy mógłbym jakimś badaniem potwierdzić obecność tych schorzeń które podałem na początku, bez chodzenia po psychiatrach.
powyższa wiadomość to jedynie moja fantazja literacka
  • 4807 / 268 / 0
Kto ci wyda kwit kwit na występowanie zaburzeń psychicznych jeśli nie psychiatra?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 17 / / 0
Też nie jestem znawcą ale może spróbuj pójść do neurologa, który właśnie ewentualnie przekieruje Cię na badania typu rezonans głowy, tomografię głowy czy tam eeg.
Na Twoim miejscu bym tak próbowała.
Trzymam kciuki. Daj znać jak sprawa się potoczyła. :)
Winter[align=][/align]
  • 867 / 18 / 0
Jak juz zadajesz pytanie to przyznaj sie po co ci ten kwit, to ci trafniej doradzimy.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.