ODPOWIEDZ
  • 839 / 67 / 0
Macie jakieś swoje ulubione kosmetyki, coś godnego polecenia?
Piszemy o wszystkim - kosmetyki do pielęgnacji ciała, włosów, cery, paznokci, do dłoni i stóp, makijażu, farby do włosów i cokolwiek jeszcze przyjdzie wam do głowy. :)

Ja zacznę od świetnego peelingu do twarzy, który ostatnio kupiłam i jestem mega zadowolona - peelong morelowy Soraya. Przerobiłam już mnóstwo różnych peelingów (mam bardzo suchą cerę i muszę codziennie złuszczać martwy naskórek, żeby uchronić twarz od zaskórników) i ten jak dotąd pasuje mi najbardziej. W ogóle się nie pieni i ma drobinki z drobno zmielonych pestek. Dwie minutki masażu i skóra jak dupsko niemowlaka. Super jest też maseczka z Dermiki "alabaster", to taki peeling enzymatyczny.

Możecie polecić coś do pielęgnacji suchych włosów? Schodzę z czarnego na blond i moje włosy są trochę przesuszone po tym, jak potraktowałam je rozjaśniaczem trzykrotnie (obecnie wciąż nie jest to jasny blond, tylko jakiś taki miedziany). Używam maski "natural classic henna treatment wax" i olejku arganowego i jedwabiu z aloesem i odżywki radical ze skrzypu, ale to wciąż za mało. Ktoś coś?
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 205 / 2 / 0
Mam problemy skórne, uczuleniowe. Pojawiają mi się duże rany na plecach, pod pachami, na czole. Zaczerwioenione, opuchnięte i strasznie swędzą. Byłem u kilku dermatologów i pomaga i to błyskawicznie bo nawet najbardziej paskudny wyskok znika po 12-24h. Mowa o maści Bedicort G. Jest na receptę i niestety dosyć droga ale wychodzi nawet ekonomicznie bo nie potrzeba jej wiele.

Schodzi po tym wszystko i błyskawicznie. Czy to syfek, czy to uczulenie czy ugryzienie komara.

Więcej: http://www.doz.pl/leki/p1179-Bedicort_G
Uwaga! Użytkownik McKirko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 788 / 20 / 0
Ze skórą skłonną do zmian, przebarwień, tłustą zbawienne okazały się kosmetyki z serii La roche posay do w/w cery. Są droższe od "sieciowych" ale na półce z dermokosmetykami wcale nie wypadają tak źle. Problemy z cerą zlikwidowane w 80% a próbowałam wcześniej chyba wszystkiego, łącznie z tabletkami.
Na pojedyncze wypryski - tormentiol - wysusza i ładnie goi, również wszelkie "strupy na wykończeniu"
Maseczka z glinki zielonej ew. szarej - do codziennej pielęgnacji .
Łamliwe, słabe, po rozdwajane paznokcie? Eveline diamentowa 6w1 bodajże. Plus za wydajność.!
Uwaga! Użytkownik ambiwalencja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / 1 / 0
ja polecam mydło biały jeleń się nazywa :D a jak ktoś ma jakieś wypryski czy innego rodzaju syfy i problemy skórne to polecam gorąco maść z antybiotykiem "detromycyna" jebana działa na wszystko dosłownie na wszystko
Garbaty anioł na to: skończ pierdolić tato,
To ty jesteś matoł, jak nie to udowodnij.
Powiedz mi tak, żeby wszyscy byli zgodni,
Co wy tu robicie odkąd powstało życie ?!
  • 839 / 67 / 0
odżywka diamentowa Eveline jest mega, Mam co prawda z natury twarde paznokcie, ale np po ściąganiu (w moim wykonaniu to raczej zrywaniu) żelu zawsze pójdzie mi trochę płytki i wtedy odżywka jak znalazł.
NIE polecam tipsów z claire's tych z nałożonym klejem. Klej nie zastyga na sztywno i słabo się trzymają przez to. Nakleiłam sobie wczoraj takie krótkie paznokcie z kuleczkami (tzw. kawior) i dzisiaj już odpadły mi 3 paznokcie, kuleczki też odpadają przy byle dotknięciu, pomimo, że nałożyłam na nie jeszcze 2 warstwy lakieru, żeby właśnie nie odpadały. :(
w duszy.

• 788 / 20 / 0
Fuko, może zabrzmi troche drastycznie lecz ja zawsze na kropelke przyklejam %-D najlepiej się trzyma. Wtedy nie bezpośrednio na płytkę, lecz na warstwę odżywki przyklejam.
Ale wczoraj skusiłam się w końcu na żele i powiem szczerze, że nie ma porównania :heart:
Uwaga! Użytkownik ambiwalencja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 839 / 67 / 0
Tipsy żelowe, czy sam żel? I sama robiłaś, czy ktoś Ci robił? Ja sama robię, ale jako że nie jestem profesjonalistką to zajmuje mi to strasznie dużo czasu, więc rzadko mi się chce.
w duszy.

• 81 / / 0
ambiwalencja pisze:
Fuko, może zabrzmi troche drastycznie lecz ja zawsze na kropelke przyklejam %-D najlepiej się trzyma. Wtedy nie bezpośrednio na płytkę, lecz na warstwę odżywki przyklejam.
Ale wczoraj skusiłam się w końcu na żele i powiem szczerze, że nie ma porównania :heart:
Jak je zdejmiesz to może być smutno, bo wszystkie żele, hybrydy, tipsy, sripsy niszczą płytkę paznokcia i po takich kombinacjach najczęściej paznokcie są jeszcze bardziej zjechane niż bez nich.
Ja się jaram naturalną pielęgnacją, kosmetykami bez SLS, roślinnymi, olejami etc. I jeżeli chodzi o włosy to zdecydowanie polecam taką opcję.
coming, colors in the air,
oh everywhere,
she comes in colors
  • 839 / 67 / 0
@magiczka dobrze, że wspomniałaś o naturalnych kosmetykach. Skminiłam kiedyś przepis na najlepszy peeling ujędrniający.
Fusy po kawie, cukier, oliwa z oliwek, olej sezamowy i trochę kofeiny bezwodnej. Proporcje w zależności od tego, jakiej sobie życzycie konsystencji. Wiadomo, że więcej kawy i cukru, najpierw je zmieszać ze sobą, potem oleje. Sezamowego nie można dać więcej, niż ok. 10 kropli, bo jest bardzo aromatyczny i zapach może być tak silny, że nie do zniesienia (pomimo tego, że pachnie ładnie). Z kofeiną też nie przedobrzyć.
Taki peeling najlepszy na uda, brzunio i pupę. Wychodzisz spod prysznica i już nie potrzebujesz żadnego balsamu, dzięki olejom. :) Jak ktoś ma cellulit to taki peeling też będzie perfekto.
w duszy.

• 19 / 1 / 0
A z kupnych peelingów jakiś czas kupiłam w Biedronce peeling myjący Joanna Naturia z gruszką. Jest rewelacyjny, pięknie pachnie i kosztował naprawdę śmieszne grosze.

Z farb do włosów tylko Garnier. Cała reszta mi tak wysusza włosy, że nie mogę ich później ogarnąć.
Kiedy łamiesz za­sady, łam je moc­no i na dobre.
Terry Pratchett
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.