W innym przypadku też nie powinni, chyba, że ktoś im doniósł.
I po trupach pnę się w górę powtarzając myśl:
KIM JESTEM? - JESTEM ZWYCIĘZCĄ!
drHouse pisze:Pillu, jesteś pewien tego co piszesz? Jeśli znajdą przy człowieku benzo lub tramca to co dalej?
tramadol nie widnieje w ustawie o p.n.
A jesli masz z jakiegoś krzywego źródła to walisz, że motałeś z Rosji przez net.
To ja sie moze dolacze do tego watku z pytaniem: ile opakowan lekow narkotycznych moze przywiezc mi z ukrainy kolezanka zeby lipy nie miala na granicy?
Osoby, które przekraczają granice Rzeczypospolitej Polskiej, mogą przewozić środki odurzające i substancje psychotropowe, jakie są niezbędne dla ich leczenia medycznego pod warunkiem, że w przypadku kontroli okażą zaświadczenie wydane lub uwierzytelnione przez właściwe władze ich państwa pobytu z obszaru Schengen. W Polsce zaświadczenia są weryfikowane ( przy w wozie ) oraz wydawane ( przy chęci wywozu ) przez Główny Inspektorat Sanitarny.
Ukraina w Schengen nie jest więc jest pewnie jeszcze trudniej.
Pillu, jesteś pewien tego co piszesz? Jeśli znajdą przy człowieku benzo lub tramca to co dalej? Mam obowiązek powiedzieć który lekarz mi go przepisał? A dalej co, kontrola papierów w przychodni, czy faktycznie taka recepta miała miejsce?
Sytuacja oczywiście hipotetyczna i nigdy nie miała miejsca.
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.