Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam, ostatnio kolega dostał ode mnie bakę zostało mu 0,4 złapała go policja dostał 1000 grzywny no i sprawa zamknięta... ale sprawa wygląda tak ze policja szuka teraz kolesia co mu dał to miałem z nim ostatnie rozmowy takie dość znaczące nie pisało nic wprost.. minęło już 2 tyg będzie z tego jakiś większy przypał? policji u mnie nie było u niego już 2 razy byli i krążą po okolicy. Z góry dzięki za jakieś info ;)
  • 825 / 14 / 0
Na wszelki wypadek pozbądź się wszystkiego zakazanego. Przestańcie się spotykać na jakiś czas, typek może być obserwowany i mogą zacząć was łączyć, kto z kim się buja. Jeżeli mu wierzysz że nie zajebał cię poza protokołem, nic nie powinno się stać, ale strzeżonego.....
  • 2 / / 0
nikt mi ze znajomych z policji nie chce nic powiedzieć tyle tylko że mają być w chuj akcje u nas trzepanko na maksa... jakieś pomówienia policja robi w okolicy na moją osobę wkurwia mnie to.

protokół? jakieś papierki mi na chatę przyjdą ?
  • 466 / 10 / 0
gosciu wypieraj sie nie daj sobie nic wmówić jakby doszło do konfrontacji... Ostatnio ziomka zawineli z babka i starali sie namierzyc goscia co mu to dal w ten sposob ze spojrzeli w połaczenia i 1 numer z brzegu koleś wydzwaniał wuchte razy... A gosciu sie posrał na psach i nie wiedzial co powiedziec
ODPOWIEDZ
Newsy
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.