Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1251 / 4 / 0
Witajcie,

W skutek napierdalania ketonów dużą częstotliwością przed półtora roku i przede wszystkim interakcje z różnymi preparatami roślinnymi doigrałem się - mam rozjebane serce :wall:

W wakacje moje paznokcie nabrały koloru (są nieco fioletowe).
Od miesiąca mam na górze paznokcia dodatkowo zarysowany czerwony półksiężyc.
Półksiężyc czerwony jest sygnałem niewydolności serca
Po spożyciu czegoś lekko stymulującego - wystarczy głupi ekstrakt z miłorząbu japońskiego - odczuwam nieprzyjemny dyskomfort, ucisk po lewej stronie od mostka, który lekko promieniuje na lewo. Nie mogę nawet jeść żółtego sera, po nim też mi się pogarsza.
Po stymulantach mam dodatkowo duszności. Wydaje się, że to coś poważnego. Po 4 tygodniach odstawienia wszystkiego jest zauważalna niewielka poprawa.

Czy ktoś ma jakieś pomysły co to może być?

EKG wykazało tylko Blok prawej odnogi pęczka Hisa
Blok może towarzyszyć zaburzeniom krążenia, zapaleniu serca, większemu obciążeniu prawej komory, zatruciom.
Po jakim czasie od brania ketonów mogę pójść na echo serca? 2 tyg wystarczą?

Nie ćpajcie ketonów!!!
  • 1180 / 5 / 0
To jest chyba najgorsza opcja dla miłośnika przyspieszenia - niepełnosprawne serce.

Waląc czasami różne ketony (nie przerobiłem tego dużo w porównaniu do innych) zawsze się tego obawiałem: "a co będzie jak pikawka zaniemoże". Hujowo tak żyć, że chciałoby się, a nie można do tego jeszcze to nie żarty (fioletwe paznokcie są naocznym dowodem łeeeee). Ciężka praca też prawdopodonie odpada, no ograniczenie na własne życzenie.

Napisz co echo pokaże.
  • 1857 / 70 / 80
Beka, a ktoś ci wpychał kreski do nosa czy dorzucał bombki do jedzenia? %-D
Ryzyko zawodowe.
  • 3523 / 54 / 0
piję sporo metkatów i aż się boję zrobić badania :-/
  • 1180 / 5 / 0
Ja waląc alfę/penta najzwyczajniej dla swojego spokoju nie mierzyłem ciśnienia nawet.
  • 142 / 1 / 0
Wyluzuj trochę -wiadomo, że stimy ryją organizm-nie jedno ćpałeś pora na wakacje dla ciala.
Doświadczenie powiększa naszą mądrość, nie zmniejsza jednak naszej głupoty.
Uwaga! Z decyzją poczekaj na radę bardziej doświadczonych.
  • 1180 / 5 / 0
Dla autora tematu nie ma już przyspieszenia i to nie w stylu przerwy..o ile chce żyć.
  • 365 / 2 / 0
Podepnę się. Też ostatnio u ziomka robiłem badania ciśnieniomierzem i wskazał mi arytmie :-/ Sprzęt jest drogi robiliśmy 2 razy pomiar. Przed pomiarem jakieś 20min wypiłem energetyka. Dodam, że od około 2 miesięcy czasami jak leżę w łóżku już zasypiając to mi mrowi lewa ręka. Pomiar wskazał 57uderzen na minute, ciśnienie niemal idealne. Mam teraz dużo na głowię, ale trzeba będzie iść do lekarza. Uważajcie na siebie dragi to nie żarty. Mi zdarzy się walnąć stymulanta. Nigdy nie robiłem tego jednak w ciągach, średnia to jakoś raz na miesiąc. Najgorsze, że ćwiczę mma, robię siłkę, przerzuciłem się generalnie już dość dawno, na zdrowy styl życia, a konsekwencje ćpanska mogą(o ile pomiar nie był spowodowany zmęczeniem, wysoko białkową dietą etc) wyjść po latach. Także z fartem autorze tematu, i wy wszyscy drogie ćpunki :cheesy:
  • 4807 / 268 / 0
Jak będą dobre wyniki będziesz dalej ćpał? Jak Ciebie znam z czytania pewnie tak.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 4807 / 268 / 0
The Light pisze:
Jak będą dobre wyniki będziesz dalej ćpał? Jak Ciebie znam z czytania pewnie tak.
Po 4 tygodniach odstawienia wszystkiego jest zauważalna niewielka poprawa.

..........
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.