Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Witam

Mam f20.0 w remisji przyjmuje Abilify 15 oraz Solian 600. Od razu mówię że nie mam urojeń. Od czasu imprezy w 1-wszy dzień świąt dziwnie się czuje t.j. miał znacznie podniesione libido a to dziwne bo przy solianie ma się podniesioną prolaktynę (ostatnie badanie ponad 1500) która odpowiada za zaspokojenie popędu. poza tym nic nie jem t.j. nie czuje głodu i występują zaburzenia snu w obie strony a zmiana występuje w krótkim wymiarze czasu (godzinę temu byłem bardzo śpiący a teraz jest w normie). Z racji że byłem na 2-wu miesięcznej rehabilitacji na Sobieskiego w wa-wie i znam siebie dobrze mogę stwierdzić patologiczną zmianę ale opis nie pasuje do schizofrenii. A i jeszcze doświadczam dużego spokoju kiedy normalnie jestem nad aktywny. Czy coś mi podano? Jakaś tabletka gwałtu? Chce wiedzieć co mówić swojemu lekarzowi i tak ogólnie dla siebie.
  • 3183 / 370 / 0
Masz typowe urojenia spowodowane twoją chorobą. Nikt ci nic nie podał bez twojej wiedzy.
  • 3 / / 0
No właśnie u mnie urojenia typu ksobne czy prześladowcze połączone są z "gonitwą myśli" a tego nie mam jestem chory od długiego czasu i nauczyłem się rozpoznać objawy poza tym nie jestem pewien czy ktoś mi coś dosypał... Kumpel który zna lepiej neuroleptyki ode mnie twierdzi że tak może działać Abilify połączony z brakiem snu i alkoholem ale tego dnia nie brałem leku ani dnia następnego. Martwi mnie to kolego że mnie tak szybko zaszufladkowałeś oraz jest mi z tego powodu przykro.

P.S.
Dowiedziałem się też że głównym składnikiem szałwii wieszcza mają leczyć choroby między innymi schizofrenie:) Będzie tak: panie doktorze słyszę głosy- to podamy panu nowy lek... lepiej?- tak teraz widzę głosy:P
  • 3183 / 370 / 0
rapid89 pisze:
Martwi mnie to kolego że mnie tak szybko zaszufladkowałeś oraz jest mi z tego powodu przykro.
To pewnie jak ci napiszę, że moim słowom nadałeś znaczenie którego one nie niosły, co też jest typowe dla schizofreników, to będzie ci jeszcze bardziej przykro? ;-)
  • 3 / / 0
Tak bo jestem bardzo wyczulony na tym punkcie. Mam dziewczynę, studiuję, szukam aktywnie pracy i wyśmienicie radze sobie z chorobą. Co prawda f20 ma to do siebie że czasem zdarza się osobnik z urojeniami ale wtedy musi trafić szybko do szpitala na ustawienie leków. Nie obraź się ale tacy ludzie jak Ty są powodem dlaczego schizofrenicy tak wstydzą się swojej choroby i doznają w skutku depresji po psychotycznej. Walczę z taką postawą i pokazuje że to tylko choroba taka sama jak cukrzyca, padaczka czy inna przewlekła. Mówię też ludziom że osobnika z urojeniami trzeba wysłać do lekarza. Daje przykład: Ty sądzisz f20.0= niepoczytalny a ja wiem że jest inaczej.
  • 3215 / 416 / 0
Wszystko fajnie i w ogóle, ale temat jest idiotyczny.
Nie wiem skąd w tobie radosne przekonanie, że ćpuny, które nie widziały Cię na oczy, nie wiedzą jak przebiega twoja choroba i nie znają twojego codziennego zachowania stwierdzą, czy ktoś Ci czegoś nie dosypał.
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 478 / 22 / 0
Ignis pisze:
Wszystko fajnie i w ogóle, ale temat jest idiotyczny.
Nie wiem skąd w tobie radosne przekonanie, że ćpuny, które nie widziały Cię na oczy, nie wiedzą jak przebiega twoja choroba i nie znają twojego codziennego zachowania stwierdzą, czy ktoś Ci czegoś nie dosypał.
Są takie objawy, które można rozpoznać jako oczywiste objawy jakiegoś narkotyku. W tym konkretnym przypadku takowych nie znajduję, ale temat nie jest idiotyczny.
Uwaga! Użytkownik szalonykot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 267 / 0
rapid98, chciałbyś wiedzieć co to było hmm? ;]
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...