Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam. Na forum czytałem, niby jest dużo wątków o tym, ale nigdzie nie jest poruszony temat Ukrainy (która jak wiadomo nie jest w UE).

Wyjazd ze studiów autokarem. Chciałbym sobie wziąć 5g na umilenie tych paru dni. Obawiam się tylko o przejście na granicy.

Czy ktoś coś wie na temat kontroli na granicy polska-ukraina ? Trzepią/nietrzepią? Zastanawiam się żeby spakować to w samare, później owinąć folijką po kanapce i w prezerwatywe. Prezerwatywe z całością wrzucić do szamponu, słoika z nutellą, jogurtu w butelce albo tubki po paście.
Obawiam się konkretnie o przejście na granicy. Czy będą szukać czegoś, może z psami wejdą.

Proszę, pomóżcie w potrzebie ;)

Przeniosłem. - hip
  • 357 / 2 / 0
Wsadź sobie miedzy posladki i mocno sciśnij i nie puszczaj na granicy. Będzie git jeśli masz zgrzewarke do folii. Ponoć przemywanie torebki spirytusem pomaga. Powodzenia
I was made for lovin' you baby
Na mocy obowiązującego prawa na terytorium Polski ZABRANIAM kopiowania moich postów, które de facto są fikcja.
  • 419 / 2 / 0
Polska- Ukraina nie powinni trzepać. Linia przemytu jest w drugą stronę :-)
Jeździlem dwa razy, mieli totalnie wyjebane na autokar. Tylko paszporty
Mój podpis to fikcja połączona z jebaną baśnią. I ten post też. W ogóle kłamczuch ze mnie i fałszywiec.
  • 195 / 4 / 0
Losowo wyciągają walizki i przegrzebują. Wchodząc do autokaru uważnie sprawdzają czy Ty to na pewno Ty (zdjęcie z paszportu porównują do Ciebie), ale to bardziej polaczkom zależy żeby nic nie przemycić.
W zachodu krwawych, ostatnich promieniach,
Pragnący śmierci — nie czekam już na nic.
I znów dzień wstaje, brzask bije z otchłani,

Powraca męka codzienna istnienia.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.