ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam mam pewnien problem jestes zielony w uprawach w domu i ogólnie na dworze też ale chciał bym teraz sobie coś zasiać w domu ale mam pewien problem jak ukryć wszystko przed rodzicami rodzice wchodzą mi do pokoju a na dworze troche pogoda nie dopisuje jak możecie to napiszcie jak wy ukryliście przed rodzicami boxa itd.Z góry dziękuje.
  • 81 / / 0
Jezeli mieszkasz u rodzicow, to najlepiej im to chyba wytlumaczyc ;) Bo tak to jakies marne "plony" bedziesz osiagal ;) NO ALE jesli juz koniecznie chcesz to schowac przed rodzicami, to najnormalniej w swiecie zbuduj wiekszego pcboxa... Wiele projektow znajdziesz na necie, ale tak na szybko co Ci potrzebne:
- obudowa od komputera (najlepiej jakas wysoka)
- wiatraki, najlepiej jakies ciche x2 (ew. jeden wyciagajacy, a wlot pasywny
- koc ratunkowy, mylar, biale kartki, whatever, co by tylko swiatlo odbijalo i blokowalo jego wylot
- zarowki jakies np. phillipsa (patrz, zeby mialy jak najwiecej lumenow) x3 lub 4 - im wiecej tym lepiej!
- do tego jakies oprawki, kable, etc
- do srodka najlepiej kwadratowa doniczke i mocne LST
- checi!
POZDRO.
ps. choc jak dla mnie najlepsza opcja jest przetlumaczyc rodzicom, w koncu ejstes pelnoletni i zrobic jakiegos boxa z hpsem 150w.
  • 3215 / 416 / 0
marihuana podczas kwitnienia wydziela silny, charakterystyczny zapach wyczuwalny w promieniu kilku metrów od rośliny.
Pierwszą rzeczą, którą powinieneś się zainteresować są filtry węglowe, które ponoć mogą ten zapach negować.

PS: Osobiście uważam, że ukrywanie krzaka w pokoju do którego wchodzą rodzice jest niemal awykonalne, raczej głupie i narobi Ci tylko problemów w momencie wykrycia :-)
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 81 / / 0
Niektore z automatow podczas flo wcale nie wydzielaja charakterystycznego zapachu. A rzeklbym, ze cross z grinspoonem smierdzial jak wymiociny, a nie marihuana.
Co do "uciekajacych" zapachow na flo, to odpowiednio uszczelnic boxa, a na wentylatorze wylotowym dac filtr weglowy z wegla aktywnego, choc jak wciaz wiadomo zawsze trzymanie przy starych takiego pcboxa to jakies tam ryzyko.
  • 3523 / 52 / 0
a moim zdaniem to nie przejdzie,nie da się ukryć uprawy szczególnie jeśli do pokoju wchodzą domownicy
  • 19 / / 0
Mi się udało przeprowadzić hodowlę 2 krzaków (wwxbb) od pocz. do końca w pokoju gdzie wchodzili domownicy - pudło stało na przypale, ale wcisnąłem bajkę, że to jest coś innego niż naprawdę jest.
  • 3523 / 52 / 0
można próbolwać powalczyć w dużej obudowie komputerowej i jakąś nie śmierdzącą odmianą jak northern light
  • 35 / / 0
Oj nie wiem czy ukryłby przed rodzicami zapach w zamkniętym pokoju :) Do tej pory mieszkałem w kawalerce i kilka plantów w boxa wsadziłem i jedynym problemem zawsze był zapach. Nawet przy uszczelnionym boxie i filtrze coś było czuć. I nie wiem jak z tym northen lightem, miałem i capiło jakby ktoś dopiero najarał :P
  • 107 / 1 / 0
Niestety z zapachu zupełnie nie zkliwidujemy, ale jeśli kupimy lub zrobimy dobry filtr węglowy + dodamy jakieś odświeżacze zapachu do pokoju to powinno to przejść
  • 708 / 6 / 0
wysyp kawę jeszcze na ziemię. Filtry węglowe i odświeżacze i nie ma zapachu wg l
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.