No więc, piszcie, jakie macie ulubione mieszanki ziół spożywanych na mokro. Oto parę moich:
- 2 łyżeczki zielonej herbaty + porządna garść mięty (z ogródka babci) - Kocham miętę a zielonej herbaty staram się pić jak najwięcej ze względu na L-Teaninę, jednakże smak tejże herbaty nie-za-bardzo mi podchodzi, a kochana mięta go zabija
- 1/2 tykwy yerba mate + garść mięty + trochę stewi (ew. + łyżeczka czerwonej herbaty) - przypuszczam, że nie tylko ja korzystam z takiej kompozycji. Jak już wspominałem, kocham miętę, a smaczna mięta + gorycz i posmak yerby = zmysłowa ekstaza smaku ;].
- łyżeczka kawy + łyżeczka czarnej herbaty (+ mleko + sok malinowy) - połączenie, które nie każdemu przypadnie do gustu. Według mnie kawa i słodki sok malinowy świetnie się komponują a z mlekiem to już w ogóle euforia języka. Czarna herbata to taki niby niepotrzebny dodatek, ale ciekawie zmienia smak całego napoju ;-).
Spoko, ale czemu w Stymulantach? Przenoszę. dsn
– Jest wódka. ~Andrzej Sapkowski
Kozłek korzeń 100g
glistnik ziele 50g
Kwiat goździkowca 40g
alkohol 40% - 700g
Wszystko macerowane przez tydzień, odsączone i wyciśnięte. 1/3 kieliszka przez 3 dni na noc i działa jak neuroleptyk, zasypia się w ciągu dnia na stojąco. Świetny środek. Mocniejszy na sen niż większość benzo.
Stymulującą, wspomagającą uczenie się zrobiłem taką:
Szałwia lekarska 100g
Melisa liść 100g
Olejek miętowy 100 kropli
alkohol 40% - 500g
Woda - 400g
1/3 - 1/2 kieliszka 3x dziennie na skuteczną inhibicję acetylocholinoesterazy i dla działania tonizującego nerwy.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"
Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.