Jeżeli ktoś czytał" Pokarm Bogów" to wie czym jest psychodeliczna teoria powstania człowieka skłonnego do refleksji nad otaczającym nas bajzlem.
Skoro nasi przodkowie stosowali tego typu specyfiki do odkrywania siebie i do lepszego odbierania bodźców, to może te magiczne pyłki pełne piękna krążą w mniejszym lub w większym stopniu po naszych mózgach.
Dla czego rodzą się "niezwykli" ludzie mający niesamowite zdolności.
Ciekawe jest to, że są ludzie który nie mieli styczności z psychodelikami, a inaczej widzą świat niż śmiertelnicy.
Synestezja jest typowa dla psychodelików, a jest człowiek który ujawnił ją w sobie nagle i na całe życie stając się przy tym niesamowitym ludzkim komputerem.
Jak się okazuje, 1 osoba na 1000 rodzi się ze schorzeniem mózgu zwanym synestezją - polega ona na łączeniu wrażeń zmysłowych. Daniel doświadcza liczby jako kolory. W jego umyśle, każda liczba do 10,000 ma swój własny wyjątkowy kształt i potrafi on “widzieć” rezultaty obliczeń jako krajobrazy. Tammet nie tylko słownie opisuje te wzroki, lecz także tworzy szatę graficzną, szczególnie obrazy akwareli, taki jak jego obraz pi.
Tammet posiada europejski rekord w uczeniu się na pamięć i opisywaniu PI (zna sekwencję 22,514 cyfr - recytuje ją 5 godzin i 9 minut). Poza tym zna następujące języki obce: francuski, fiński, niemiecki, hiszpański, litewski, rumuński, estoński, islandzki, walijski i esperanto.
“Swoje niezwykłe umiejętności zaprezentował na potrzeby filmu dokumentalnego, miał nauczyć się mówić po islandzku w siedem dni. Ostatniego dnia miał występ na żywo w islandzkiej telewizji i ku zdumieniu wszystkich Daniel był w stanie rozmawiać z islandzkimi redaktorami bez żadnych problemów.” (Wikipedia)
Jest wiele ludzi posiadających różnego typu zdolności, nawet te całkiem zwyczajne.
Oczywiście media trąbią jak ktos taki się znajdzie bo jak to oni są niesamowici i mogą doświadczać tak cudownych rzeczy. Zapominają, a raczej nie wiedzą, że to co tak pięknie nazywają"narkotykiem" zapoczątkowało nie tylko takich ludzi jak oni, ale i ludzką świadomość. To smutne.
Co jeżeli są to pozostałości po wielkim wybuchu świadomości ?
Jest zbyt wiele wyjątkowych ludzi, bym ze spokojem twierdził, że tak ukształtowało ich otoczenie. To jest w nas gdzieś głębiej. Tylko nieliczni ludzie starają się coś zrozumieć, przysiąść na moment i napawając się chwilą porozmyślać o tym co się aktualnie dzieje. Większość ludzi goni czas, praca i stres.Oni są straceni. Tylko nieliczni są świadomi i to właśnie oni mają w sobie iskrę o niebieskim smaku ; )
Świadomego ciągnie do swego ;]
Niech sam wybiera co ważne.
Tylko nieliczni ludzie starają się coś zrozumieć, przysiąść na moment i napawając się chwilą porozmyślać o tym co się aktualnie dzieje. Większość ludzi goni czas, praca i stres.Oni są straceni. Tylko nieliczni są świadomi i to właśnie oni mają w sobie iskrę o niebieskim smaku ; )
Zazwyczaj Ci bezdomni, zdychający w głodzie i syfie są przepitymi żulami, albo ludźmi którzy nagle stracili wszystko, albo odmieńcami co zaprzestali tej pogoni ku pogoni za własnym "ja". Ile ludzi tyle historii.
No a czy autyzm nie jest nadzwyczajny ?
Te dzieci są bardzo zamknięte w sobie, ale widzą niesamowite rzeczy i dostrzegają nieuchwytną pełnię.
A może specjalnie nie są w stanie koegzystować z innymi tubylcami, by nie przekazywać im tego co mają w sobie i co każdy z nas powinien mieć.
Świat składa się z jednego słowa "może".
Niech sam wybiera co ważne.
jedna z teorii z chyba bliższych ci króęgów kulturowych.
Hipotermia pisze:http://profeo.pl/group/topic/23402/
jedna z teorii z chyba bliższych ci króęgów kulturowych.
Upośledzenie aspergerów w życiu codziennym bierze się z nieadekwatności układu emocjonalnego w porównaniu do ludzi bez tego zaburzenia. Mają mega silne emocje, których nie umieją przełożyć na język swiadomosci, tak samo nie rozumieja emocji innych osób, chociaż potrafią im bardzo współczuć. kręcą je głębokie tematy i odczuwają jedność ze wszechświatem. Nie potrafią rozmawiać na temat dupy marynii, co dla normalsów jest okazją do wymiany emocjonalnej energii i bliższego poznania się - osoby z aspergerem głeboko to nudzi albo wręcz niepokoi, bo wyczuwają jakieś emocje ale nie wiedzą co i to głupie jest.
Współczesny stereotypowy geek ma zespół aspergera.
Tak więc to się zdarza, a zespół aqspergera to moze byc twój dziwny kumpel i prócz tego że jest dziwny, to się nie rzuca w oczy.
klepnalwtylek pisze: Upośledzenie aspergerów w życiu codziennym bierze się z nieadekwatności układu emocjonalnego w porównaniu do ludzi bez tego zaburzenia.
Mają mega silne emocje, których nie umieją przełożyć na język swiadomosci, tak samo nie rozumieja emocji innych osób, chociaż potrafią im bardzo współczuć. kręcą je głębokie tematy i odczuwają jedność ze wszechświatem. Nie potrafią rozmawiać na temat dupy marynii, co dla normalsów jest okazją do wymiany emocjonalnej energii i bliższego poznania się - osoby z aspergerem głeboko to nudzi albo wręcz niepokoi, bo wyczuwają jakieś emocje ale nie wiedzą co i to głupie jest.
Wywołane przez 2 dniowy ciąg stymulantowy stany schizofreniczne w połączeniu z tanim dopalaczem marihuanopodobnym odkryły we mnie talent muzyczny.
Wystarczy, że włączę zwyczajny wiatrak na upalne dni zawieszając na nim wzrok, szum, który wytwarzał owy wiatrak zmieniał się w piękną bogatą w dźwięki i profesjonalną muzykę, którą na prawdę bardzo kocham i od niedawna jednym z moich najwiekszych marzen jest ją tworzyc.
I nie jest to na pewno jakiś tam kaprys tych substancji bo doświadczenie przeprowadziłem dziś już wiele razy i za każdym razem dawało ten sam cudowny efekt.
Marzenie to traktowałem tylko jako marzenie nie wiążąc z nim żadnych nadziei bo to co próbiwałem komponować na trzeźwo było do dupy. Poprsotu jedno wielkie zero, stwierdziłem, że z talentem trzeba się urodzić albo bardzo ciężko i długo nad nim pracować - trudno...
Słysząc poraz 3 tę muzykę, która dorównuje najlepszym artystom w tym bardzo bogatym w dźwięki gatunku (Hardstyle) wytwarza we mnie bardzo silne uczucie konieczności działania w tym kierunku a zarazem silne wkurwienie ponieważ nijak nie potrafię udowodnić Wam, że to co tutaj pisze jest prawdą.
Wiem, że strasznie niebezpieczne jest wywoływanie stanów schizofrenicznych na dodatek skutkami ubocznymi stymulantów ale jestem gotów poświęcić zdrowie aby udowodnić jedynie samemu sobie, że mam ten schizofreniczny talent, który narodził się poprzez BARDZO ale to bardzo częste marzenie.
Pozatym wsłuchując się w te dźwięki zapominałem o jakichkolwięk lękach oraz zjazdach występujących po siupie. Lęki szybko wracały ale to przez te pierdolone myszy, które całą noc drapały piszczały jak pojebane w ścianie akurat nademną i skończyły dopiero nad ranem...
Co ciekawe po LSD 150ug tak nie miałem, słyszałem tylko te specyficzne psychodeliczne dzwony, szum i ogólne chaos.
Po marihuanie doświadczyłem 2 razy takich konkretnych omamów; raz nad lasem słyszałem śpiewające anioły a 2 raz słyszałem jakąś tępą techniawkę składającą się z 1 monotonnego dźwięku.
Chętnie poznam inne metody wywoływania stanów wytwórczych, które nie są aż tak ryzykowne.
Co o tym myślicie? Już się boję...
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/4/4d74c755-cec4-4d83-afea-3be96bee72d5/847x6h.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250831%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250831T220901Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=44f151deb4e3ecab859beccafc8ef88b0f29b4215e81a38bf2a6b181c8f0ef87)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/p06p0z0v.jpg)
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mozg-jointy-1000.png)
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ecigcuse.jpg)
„Czyste” e-papierosy mogą być bardziej szkodliwe niż aromatyzowane
Aromatyzowane e-papierosy są bardziej pociągające dla młodzieży i młodych dorosłych, dlatego też w wielu miejscach – w ramach walki na nałogiem – wprowadza się ograniczenia czy zakazy sprzedaży tego typu produktów. Naukowcy z Yale University. Boston University oraz University of Louisville porównali skutki wdychania „czystych” liquidów z aromatyzowanymi oraz z niepaleniem. I okazało się, że te „czyste” są pod pewnymi względami bardziej szkodliwe dla zdrowia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/casper_ruud.jpg)
Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie
Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/peruwianka.jpg)
Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci
42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.