Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Thc w moczu.
Nieprzeczytany post autor: vertio »
Witam. Na początku od razu chcę powiedzieć że dla naszego prawa jestem nieletni. Ostatnio przesadziłem z psychodelikami. Zostałem przywieziony do szpitala przez policję. Zrobiono mi badania na obecność narkotyków w moczu. W moim moczu wykryto THC>300ng/ml, nie wiem jaki jest to wynik gdyż nie mam żadnego odniesienia, nigdy nie orientowałem się jakie są stężenia THC we krwi po paleniu, ale mogę powiedzieć że palę prawie codziennie od około 3 lat. Zostałem znaleziony "nieprzytomny, bez poczucia miejsca i czasu, zachowywał się agresywnie". Agresywność została pewnie dodana dlatego że policjanci mi zwyczajnie dojebali i wymyślili sobie usprawiedliwienie. Jedyne moje agresywne zachowanie było na izbie gdzie spięli mnie pasami. Racjonalnie patrząc nic w tym kurwa dziwnego, jestem sobie wolną istotą, a tu nagle ktoś mnie zaczyna związywać, robić mi krzywdę fizyczną, nic dziwnego że moje ciało odpowiedziało agresją. Moje pytanie jest : Czy zostanę wezwany na przesłuchania? Jeśli tak to co mogę odpowiedzieć panom policjantom? Czy wersja "szedłem lasem, spotkałem ludzi robiących ognisko, poczęstowali mnie papierosem, poszedłem w miasto i straciłem przytomność" przejdzie? Czy mogę mieć jakieś konsekwencje prawne, zważywszy na wiek i to że mam sprawę w toku za marihuanę? Help.. Dziękuję za wszelką pomoc, na hejty nawet nie patrzę więc dajcie sobie spokój.
  • 2878 / 21 / 0
Nie będziesz wzywany na przesłuchanie.

A ta wymyślona historyjka jest w sumie dobra, tylko pamiętaj, by nikogo nie wjebać, tj. byli to nieznajomi oraz KOMPLETNIE nie pamiętasz jak wyglądali i tyle. Dobrze kombinujesz - tutaj TY jesteś ofiarą i poniosłeś szkody. Nic złego nie zrobiłeś.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 3 / / 0
Dzięki, na taką odpowiedź miałem nadzieję ; ) a co do wjebywania, już się tego nauczyłem. Na sprawie w lutym powiedziałem że dostałem od nieznajomej osoby która do mnie spytała czy chcę trawkę ;-)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.