Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 1794 / 123 / 0
Witam. Za kilkanaście dni mam jechać około 5-6 godzin pociągiem. Od dziecka wielbiłem nim jeździć, ten klimat, te mijające z wielką prędkością obrazy otoczenia za oknem itp. Pomyślałem, że można by jakoś wykorzystać moją fascynację i spędzić tę podróż jeszcze ciekawiej. Do rzeczy : Jaki drag polecacie mi na tę sytuację? Chodzi mi o substancję legalną, bo w moim mieście nic ciekawego z nielegalu nie ma. Po podróży powinienem ogarniać na tyle, by wsiąść do odpowiedniego tramwaju, jednak nie muszę wyglądać na zbytnio trzeźwego. Jakieś propozycje?

Zamykam bo topic się powtarza. 2 posty niżej odnośnik do pierwszego tego typu tematu
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 2372 / 56 / 0
Nie polecę nic, ale to "z wielką predkością" to mnie rozjebało. %-D
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 82 / / 0
Uwaga! Użytkownik jewkilla nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.