bo nie mam wystarczającej wiedzy,
ale chciałabym dopytać o laserową korekcję wzroku, jaką miałeś wadę i czy widać efekty?
Sama się nad tym zastanawiam, stąd moje zainteresowanie.
"Głupotą jest bać się tego, czego nie można uniknąć"
P. Syrus
Przychylam się do zdania allada - lepiej nie ćpieć nic i nie ryzykować.
jest ok, ale chyba sobie już odpuszczę bo po przerwie mam zalecenie znowu atakować dexamethason i to 3x dziennie, a na ulotce napisane: "w dużych dawkach nie należy stosować z lekami... porażającymi akomodację oka lub rozszerzającymi źrenicę (np. atropiną) ponieważ zwiększa się ryzyko podwyższenia ciśnienia w oczach, zwłaszcza u pacjentów predysponowanych". Chociaż jak zaraz po poszedłem do lustra to źrenice wydawały się normalne, a diabeł kusi :diabolic:
Chodzi mi o operacje, leki, dojazdy itd itd. Oczywiście przybliżone koszty bo raczej nie masz każdego paragonu :)
Scalam. -dsn
jeśli mogę dodać post pod swoim postem - od tego czasu ponownie paliłem dmt, jadłem grzybki i kartonikowałem nbome (opisy na blogu, link do niego 4posty wyżej) i ciśnienie mam w normie a oczy okej; może kogoś to info wyluzuje jak będzie miał podobną sytuację
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.