Nie bojcie sie pisac ... kazdy pomysl nawet najgorszy po przetworzeniu jest do zrealizowania ..
Pozdr.
tlen: sioolyoo@tlen.pl
sioolyoo@yahoo.com
www.hemplobby.info
www.hyperreal.info
sioolyoo pisze:
Nie bojcie sie pisac ... kazdy pomysl nawet najgorszy po przetworzeniu jest do zrealizowania ..
btw: wydajecie może jakiegoś ogólnopolskiego zina ? gazetkę ? broszurę ?
Może było by warto. ? Coś na kształt cannabis culture?
W sumie jak dotąd poza ludźmi którzy siedzą w temacie: w necie.. nikt zapewne nie słyszał o Kanabie..
Trzebaby było wprowadzić "mode na legalizacje" jak wiadomo część dzieciaków ma za idolów wokalistów hip-hopowych, no przynajmniej się liczą z ich zdaniem ;P.
Widzieliście teledysk: "Włodi - Chodz zobacz co sie dzieje..." (czy jakos tak ;P ) leciało to tak: chodz zobacz co sie dzieje na podworku, chodz, chodz zobacz chodz chodz... lalala itp...
Było tak zbliżenie na jakas ściane i nalepka na niej: Chcemy posiadać prawo, prawo posiadania!
Przecież to kanaba :D Hasło kanaby... W ogóle to było hasło kanaby żywcem wzięte z hyperreala... Jak to zobaczyłem to się niexle zdziwiłem...
Trzebaby było się dogadać z innymi artystami tak żeby w swoich teledyskach promowali kanabe... Jak ktoś ma dobry wcisk to bezproblemu powinien sie z nimi dogadac... A raczej najpierw trzeba zaczac gadac z wytworniami/producentami...
Później dzieciaki zaczełyby sobie przylepiać do tornistrów różne nalepki/naszywki... niedość że robiliby darmową reklame kanabie to jeszcze zyski z tego wszystkiego szłyby na dofinansowanie działalności...
Co mówicie? Moim zdaniem zajebsity pomysł...
BTW: shakir ja moge sie dolaczyc do ochotniczego oddzialu ;P kiedys sie troche pirotechnika interesowalem... przez wakacje... hehe :D
Pozdro i napiszcie co sadzicie!
narodowy front wyzwolenia Palestyny oddział samobójczy.. Ale im POZAZALIŚMY..[ hmm kurcze z czego to..].
ps: A Może jednak gazeta na miarę Cannnabis Culture ?
Dział kanaba : akcje : manifesty : Sytuacja prawna w innych państwach:
Zalety konopi przemysłowych [ ja co prawda nie widzę ŻADNYCH.. ale..]
Trochę o uprawie : troszkę politycznego zaangażowania - antyglobalizm w wydaniu mniej ekstremistycznym - zieloni- ekologia-- ... : trochę gadżetów: trochę reklam : aby się mogło zwrócić: z czegoś trzeba takie wybryki finansować..
Ja wiem przy okazji : katalog sklepu wysyłkowego: działającego w necie :
[ koszulki z logiem gazety : bongi z logiem : misie z logiem : lalki z logiem : + free sexowne nalepki wlepki do każdego zamówienia..]
Aby drukować Długie :: politycznie zaangażowane :: bla bla.. trzeba mieć na to kasę...
Najlepszą metoda było by wyciągniecie jej od : palaczy : i tak kupują gadżety : wiec czemu nie od.. ;>.. To + kasa od konkurencji zamieszczającej reklamy : i może.. może by się to jakoś rozkręciło? ;>
Aaa.. i jeszcze dział hip hip hop.. Muzyka : deskorolki: sporty extremalne : Cze jesteśmy cool kolesie.. z dzielnicy: napisaliśmy nowe wypaśne texty ...>> siema ziomal.. respekt...
Taka.. Paskudna komercja .. ;P
[ tu pomocny mógłby być jakiś istniejący fan zin: którego redakcje można podpiąć do ; .. gazety o roboczym tyt: skręćmy kasę na działalność: i zwiększmy swą popularność... ]
btw: w każdym numerku: obowiazkowo : kolejny short pveka
eeeeee
Cholernie dużo z tym robite shakir tak szczeże mówiąc XD
Można by było to połączyć: najpierw zrobic wielką reklame (w teledyskach hip-hopowych tak jak napisałem wyżej) a później otworzyć sklepik "firmowy" z którego kasa szłaby na propagowanie czyli wydawanie gazetek i innych pierdół.
Najważniejsze jest to aby jakoś rozreklamować Kanabe... tak aby było rozpoznawalna publicznie... trzeba sie dogadać z medialnymi osobami...
heheb moze by zadzwonić do "rozmowy w toku" w sumie to ciekawy temat dla nich... Tylko trzeba by było posłac tam jakiegoś wykumatego ziomka w garniturku tak żeby czuli do niego respekt a nie mieli za ćpuna... Pozatym miałby przy sobie materiały... Po takiej akcji o kanabie by sie dowiedziało momentalnie z pół miliona osób minimalnie.
heh ale pomysły XD
LeonardoDaVinci pisze:heheb moze by zadzwonić do "rozmowy w toku" w sumie to ciekawy temat dla nich... Tylko trzeba by było posłac tam jakiegoś wykumatego ziomka w garniturku tak żeby czuli do niego respekt a nie mieli za ćpuna...
W sumie to DJVU. Ja już to kiedyś gdzieś wdziałem : rotfl.
Inteligentnych ludzi by sie przekonało. Wystarczy że osoba która bedze kanabe reprezentowałam bedzie spokojna, ładnie się wyrażała, charyzmatyczne, kulturalna i w ogole papiez najlepiej ;P
Ja bym mógł iść w kominiarce jako ziomek który uprawia ;P hahaha :D ;>
LOL
wystarczy poprostu na kazde pierdolenie starych babci i wielkich psychologów odpowiadac kontrargumentem typu:
- czy jest to poparte naukowo czy sa to tylko pani obserwacje na ilosci ludzi ktorych mozna policzyc na palcach jednej reki i propaganda jaka panuje na ulicy?
W raporcie WHO czyli narodowej agencji zdrowia ktora jest o wiele wiekszym autorytetem niz pan stefan i pani wedlug badan ktorych wynik okazal sie niepoprawny politycznie czyli byly sprawdzane nie raz wyszlo ze costam costam wiec niema pran/i racji!
tak idzie ujebac 90% wszystkich argumentów
Pozatym jeszcze blablabla ile ludzi siedzi w wiezieniach, opowiedzieć historie pana X ktorego wsadzili za dupke palenia na 2 lata do wiezienia byl przesladowany przez wspolwiezniow, i popelnil samobojstwo. Najwazniejsze zeby
Ogolnie moim zdaniem przy odrobinie szczescia moznaby bylo przekonac troche ludzi ze marihuana nie jest taka zla.
Kurde panowie wydaje mi sie ze to jest naprawde niezla jednorazowa akcja... Mozna by bylo wypromowac jakiegos rzecznika z kanaby osobe ktora udzielalaby wywiadów itp... po akcji z tvn'em na 100% by ktostam chcial wywiad o dzialanosci kanaby itp...
Pomysl mistrzowski
LeonardoDaVinci pisze:tak idzie ujebac 90% wszystkich argumentów
Nie ma wielkiego znaczenia czy jest to dostęp do broni narkotyki etc]
W dyskusji : w rozmowach w tłoku: czy jakichkolwiek innych takich programach: Masz z jednej strony :
Specjalistów – z reguły w takim wypadku będzie to pan policmajster: ksiądz : i stary lekarz. Którzy będą bredzili jakieś farmazony : zaraz potem dołączy do nich spec od leczenia uzależnień + będą mieli na swoje poparcie jakiegoś nawróconego ćpunka który opowie jak mi mj.. życie zmarnowała.
Do tego chóru dołącza się biedne skrzywdzone matki narkomanów Krzyczące że to tak samo jak by gwałty na nieletnich legalizować..
Nie dość tego prowadzący program raczej będzie zdecydowanie przychylny jednej stronie: i będzie tak kierował dyskusją.. aby.. Po czym podsumuje to tak aby Ci którzy sami nie potrafili wysnuć odpowiednich wniosków: utwierdzili się w tym co i TAK WIEDZĄ.. w paskudnym powszechnym bezmyślnym Memnie ;P
TV nie oglądasz ;?? ;)
BTW: Marihuana nie niszczy życia... jest to kolejna wymówka. Życie niszczą ludzie sami sobie, albo ludzie ludzią...
Jako przykład można dać mnie... palilem paliłem a tutaj pach nie pale :) i żadnych ciśnień nie odczuwam...
Mam wiele znajomych któzy palili codziennie przez pare lat i nagle przestali na pare miesiecy a teraz palą sobie raz na tydzien raz na dwa...
ehhh komu jak to tlumacze ;O wszyscy to wiedzą...
Tak czy inaczej kanaba musi podjąć jakieś kroki na rzecz legalizacji... z jakąś partią sie dogadać czy coś...
LeonardoDaVinci pisze:Tak czy inaczej kanaba musi podjąć jakieś kroki na rzecz legalizacji... z jakąś partią sie dogadać czy coś...
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/weedtravelbyair.jpg)
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/edna.jpg)
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny
Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/narkotyki-cbsp-30062025-768x376.jpg)
Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/obraz_2025-06-21_152357458.png)
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy
Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.