ODPOWIEDZ
  • 88 / / 0
http://zapodaj.net/624c7bca0f305.jpg.html
http://zapodaj.net/699cd65d15663.jpg.html

Siemanko mam Pytanie czy taki boxik sobie poradzi z jedną roślinką? A może go zmniejszyć? Oświetlenie będzie podwieszone odbłyśnik jest konieczny?
Oświetlenie to :1 X Polux GOLD 2 ; 23W =>115W
1650 Lumenów
2700K

1 X OSRAM DuluxStar Mini Twist ; 23W =>120W
1450 Lumenów
6500K

Proszę o opinie oraz ewentualne rady :old: :-D
  • 283 / 2 / 0
da radę tylko zrób wentylację, i nie licz na dużo bo na świetlówkach wyniki są takie owakie :/ a jakie sionko i gleba?
  • 88 / / 0
La Musa Fem a później jack herer gleba z obi jakaś :)
  • 61 / 1 / 0
JH jest dość wymagającą odmianą jeśli chodzi o światło.
Co to za wysokość? Bo mało widać.
I czy to zwykła folia?
Wentylacja to podstawa, przy małym boksie jeden wlot i jeden wylot spokojnie wystarczy. Tu nie chodzi tylko o temperature ale o ciągłą cyrkulację powietrza.
  • 3 / / 0
Szczerze ? To szkoda prądu. Bez porządnej żarówy to będzie badyl a nie roślina.
  • 283 / 2 / 0
10-15g z krzaka wyciśnie :D hehe poszukaj po forach konopnych da się upolować używane hpsy już od 120zł ;)
  • 708 / 6 / 0
Moje roslinki są zajebiste narazie a mam świetlówki.maja 5 pieter liści a maja 15 dni. Hps nagrzewa się do 220 c a świetlówki 70-80. I do hps szyba raczej.

Sent from my Galaxy Nexus using Rozmowy [H]yperreala mobile app
"Czasem wierze, że jeszcze wszystko mogę zmienić.
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Spoiler:
  • 283 / 2 / 0
niekoniecznie szyba, 150w daję rade bez aby wentylacja była sprawna. Ale w stosunku cena/moc hps wypada zawsze lepiej.
  • 708 / 6 / 0
I ma lepsza barwę światka topy są lepsze większe soczystsze i mocniejsze... Ale ja wolę zostać przy świetlówka ch. Bo porobilem próby i wiem ze nic mi się nie zjara. A jak wychodze z domu o 8 i wracam o 19 to przy hps bym się bal trochę. Tym bardziej ze mam wylozony kocem rat.

Sent from my Galaxy Nexus using Rozmowy [H]yperreala mobile app
"Czasem wierze, że jeszcze wszystko mogę zmienić.
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Spoiler:
  • 422 / / 0
@ Tenpa-San
wiesz - tak na przyszłość - folia aluminiowa nie jest dobrym pomysłem, przy tak słabym oświetleniu może i nic się nie stanie, ale przy ciut silniejszym zabiło by to roślinę - problem polega na tym, że folię cholernie ciężko jest rozłożyć jako idealnie płaski arkusz (u ciebie wyszło to na tyle pogniecione, że widać , że nie bardzo próbowałeś robić na płasko)

folia przy takich zagnieceniach i załamaniach zaczyna robić coś co się nazywa zajączki - polega to na tym, że światło z paru odbić w różnych miejscach przy tych krzywiznach jest kierowane w jedno jak soczewka - dla rośliny w praktyce wychodzi to tak jakbyś ją smażył przy pomocy lupy - zapewniam, że się nie odwdzięczy za to, raczej zdechnie, albo częściowo obumrze

jeśli postanowiłeś zaoszczędzić na profesjonalnej folii mylar to już lepiej użyć koloru białego (biała folia, biała farba) a nie szarpać się z folią aluminiową
Ostatnio zmieniony 16 maja 2013 przez Cyrio, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.