Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1343 / 18 / 0
Witam,
Od niedawna mam b. duzy problem - czasem - bez powodu zdarza mi sie, ze o czymkolwiek myślę wrecz łzy napływaja mi do oczu. Połaczone jest to z obnizeniem afektu i czasem moze trwac po pare godz.
aktualnie raczej nie biore nic poza zestawieniem leków od lekarzy (amitryptylina+mianseryna), ewent. pare tripów po DXM, ale to mi sie wydaje, jakby wogóle nie miało powiazania - miałem duzo dawniej od chwycenia DXM po wielkiej przerwie, a i tak nie był to spore dawki.
Pytanie: Co to moze byc?
Pozdrawiam
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 4807 / 268 / 0
A o czym myślisz, o zdarzeniach z przeszłości? O sobie? Nie chodzi mi o szczegóły, treść to Twoja sprawa .
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1343 / 18 / 0
o wszystkim - od przeszłości, przez siebie, przez cos co zobacze za oknem. Nic specjalnego a odrazu potrafie sie poryczeć jak małe dziecko.
Widziałem rękę jego
[...]
  • 4807 / 268 / 0
Pytam, bo mi to na histerię nie wygląda. Bardziej na objawy depresji lub stanów lękowych. Pytam też pod kątem PTSD. Skoro już jesteś po opieką medyczną wspomnij o tym.
  • 1343 / 18 / 0
To tak: Informacja z ostatniej chwili własnie - przyszedłem przedstawić pare spraw rodzicom (natury dnia codziennego), ojciec sie mnie pyta na koniec czy "zostawić mi troche golonki". Ja szybko powiedziałem nie i szybko do pokoju, rozbeczałem sie jak małe dziecko mimo, ze nie było żadnego powodu, dla którego miałbym sie tak zachowac.
Mysli o samokaleczeniu lub odreagowaniu "złości" wogóle nie wystepowały.

Mam stwierdzona depresje i nerwice, ale to nie wiecej niz depresja-nerwica i lekowa-nerwica natrectw.

Dodam, ze nie byłem po niczym innym psychoaktywnym niz 3 filizanki herbaty
Widziałem rękę jego
[...]
  • 4807 / 268 / 0
Twoje lekarstwa są psychoaktywne. Ogólnie nie wydaje mi się dobrym pomysłem zasięgać porad na tym forum przy takich objawach. Skoro to nie są jakieś melancholijne przypadłości to sorry, ale może jakaś poważniejsza sprawa Cię dopadła. Jak się utrzyma lepiej idź do lekarza, który się Tobą opiekuje.
  • 1343 / 18 / 0
Jestem pod opieka takowego, ostatnim razem byłem we wt., mam 23 sie spotkac ponownie. Jednak jedyne co chcce mi waczyc to neuroleptyk, którego brac nie moge
Widziałem rękę jego
[...]
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.