Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Witajcie,jakiś czas temu dopuściłem się wykroczenia,kradzieży za mniej niż 250zł,złapano mnie 3 miesiące później,wypuszczono tego samego dnia,kradzież i moje abstrakcyjne zachowanie zostało nagrane na monitoringu jednej z firm,zostałem obwiniony art.119 1kw,sąd postanowił dopuścić dowód z opinii biegłego lekarza psychiatry,celem ustalenia czy w chwili zarzuconego mi czynu z powodu choroby psychicznej,upośledzenia umysłowego,lub innego zakłocenia czynności psychicznych byłem w stanie rozpoznać znaczenie czynu i pokierować swoim postępowaniem,dostałem wezwenie do placówki monaru,jak się nie wstawie to w papierach piszę że doprowadzi mnie policja,co robić ???
  • 11 / / 0
Trzeba było mówić, w zależności od tego, co ukradłeś - jeśli jedzenie to, że byłeś bardzo głodny, ciężka sytuacja finansowa itd. Jeśli alkohol, to, że problemy z dziewczyną. Zachowanie spowodowane stresem, problemami różnej maści itd. NIGDY nie mów, że coś po dragach. Staw się w terminie, ogól, dobrze ubierz odstresuj, rozmawiaj jak normalny człowiek, powiedz, że to jednorazowa sytuacja była, jest Ci żal, i jw. w zależności od sytuacji powiedz to. Bądź czysty przez jakiś czas - powiedz, że nigdy nic nie brałeś itd. Ale w sumie skoro monar to chyba na policji już się przyznałeś że brałeś coś :) Czemu miałbyś się niby nie stawiać? To kodeks wykroczeń nikt cie wolności nie pozbawi :)
Bluelight

Jeśli znasz angielski - polecam to forum - bardzo rzetelne źródło informacji od ludzi z całego świata - jest tam dużo więcej oraz bardziej szczegółowych info niż na [h]
  • 5 / / 0
2 gry na ps3,na komisariacie zeznałem że musiałem tak postąpić bo nie miałem za co żyć z powodu choroby i komornika na pensji,zostawało mi 750zł przez pół roku na miesiąc,co jest faktem,a kradzieży dopuściłem się z powodu braku środków do życia,czemu mam nie mówić nic o dragach ? myślałem że jak powiem o problemie z nimi i to że nie będę karany tylko leczony...i że to załagodzi sprawę . Na komisariacie nic nie mówiłem o żadnych dragach,mówiłem że musiałem rachunki zapłacić i że duży był za ogrzewanie i że zabrakło mi na życie. Nie wiem czego się spodziewać...
  • 825 / 14 / 0
Mnie na tej karcie (do sądu)od psychiatry wpisali na dole - został doprowadzony przez policję, olałem 2 wezwania a policja i tak mnie nie zawiozła bo pojechałem sam, dzień wczesniej przyszli sie zapytać czy mają jutro podjechać. Podobna sytuacja do twojej, u mnie poszło w stronę alko. Kazali się leczyć w poradni, byłem może 4 razy.
Uznałem się za wyleczonego, napisalem pismo do sądu, że się poprawiłem, nie piję, pracuję, żałuję występku z przeszłości i dalsze roztrzepawanie tej sprawy źle na mnie działa.
I koniec.
  • 4024 / 375 / 951
Maryhuanin pisze:
2 gry na ps3,na komisariacie zeznałem że musiałem tak postąpić bo nie miałem za co żyć z powodu choroby i komornika na pensji,zostawało mi 750zł przez pół roku na miesiąc,co jest faktem,a kradzieży dopuściłem się z powodu braku środków do życia,czemu mam nie mówić nic o dragach ? myślałem że jak powiem o problemie z nimi i to że nie będę karany tylko leczony...i że to załagodzi sprawę .
Nie prościej byłoby po prostu zapłacić/odrobić grzywnę?
  • 840 / 26 / 0
@Maryhuanin - u mnie paru znajomych miało takie wezwanie na badani psychiatryczne wszyscy przeszli je pozytywnie i zostali uznani za poczytalnych , za to jeden ziomuś został uznany za niepoczytalnego to na sprawie za to dostał adwokata z urzędu dobrze nie pamiętam już tych ich opowieści to dokładniej nie potrafię napisać jak one wyglądały , ale koledzy wyżej dobrze radzą .
Swoją drogą jaki miałeś patent na walenie gier na PS3 ? - ale chyba mało skuteczny jeśli wpadłeś ? czy może akurat wtedy powinęła się noga a wcześniej grała gitara i szło jak po maśle - pytam z czystej ciekawości.
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.