Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Witam serdecznie !
Postawiono mi zarzuty z art.62 us.3 , a znaleziono przy mnie johimbine hcl w ilości 0,66 grama kupioną legalnie w sklepie, jako afrodyzjak.
Na policji badana odczynnikiem marquisa zabarwiła jednak jak narkotyk, co mnie teraz czeka ????
  • 36 / / 0
Umorzenie po przeprowadzeniu testów w laboratorium.
  • 657 / 7 / 0
tak johimbina jest legalna w polsce. posiada w swojej strukturze motyw tryptaminy i swoją drogą nieźle robi. co wykazał policyjny tester ?
Ostatnio zmieniony 09 kwietnia 2013 przez Akodeen, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
policyjny tester to odczynnik marquisa, według policjanta który to badał, pokazało metamfetamine i amfetamine ....
  • 1934 / 108 / 0
haha swietnie, tu juz kiedys ktos pisal ze psiarnia ma takie testy ze za kazdym razem cos wychodzi a to po to zeby miec jakis punkt zaczepienia i mozliwosc oddania podejrzanej probki do przebadania...

zdarzylo sie komus kiedys wogole ze psiarnia znalazla przy kims podejrzana substancje i nic nie wyszlo w ich podstawowych testach ?
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 1993 / 490 / 0
zdarzylo sie komus kiedys wogole ze psiarnia znalazla przy kims podejrzana substancje i nic nie wyszlo w ich podstawowych testach ?
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ ... l?cookie=1
Witam serdecznie !
Postawiono mi zarzuty z art.62 us.3 , a znaleziono przy mnie johimbine hcl w ilości 0,66 grama kupioną legalnie w sklepie, jako afrodyzjak.Na policji badana odczynnikiem marquisa zabarwiła jednak jak narkotyk, co mnie teraz czeka ????
Warunkowe umorzenie postępowania ze względu na niską szkodliwość społeczną. Wtedy musisz złożyć odwołanie jako uzasadnienie podając, że okoliczności sprawy nie są do końca jasne. Zażądać opinii biegłego co do legalności substancji.
Jeśli sprawę pociągną normalnie to zrobią GC-MS, wyjdzie johimbina, która jest legalna i sprawa zostanie umorzona.
  • 205 / 2 / 0
Tak zdarzyło sie, dzisiaj znaleźli przy mnie strunówki brudne od tabletek Aco, kilka pakietów z mietą i CZYSTĄ marshmalow. Zbadali testerem, przeszperali i po wylegitymowaniu puscili.
Uwaga! Użytkownik McKirko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.